‘Filmska’ drama na Badnjak: Pokušao pregaziti policajce, pucnjevi, jurili ga preko dvije županije…

Izvor: Varaždinski.hr

Jurio je doslovno bjesomučno, autom se zaletio na jednog, pa na drugog policajca, pokušali su ga ustrijeliti…

Ono što je Policijska uprava varaždinska u svom izvanrednom priopćenju opisala, u  najmanju ruku se može nazvati suludom, ubojitom vožnjom.

Sve je počelo u petak u 15.30 kad su policajcima u Varaždinu kolege iz Čakovca javili da prema njihovom gradu juri automobil, čiji se vozač odbija zaustaviti na policijske signale da stane.

“Čineći brojne prometne prekršaje i ugrožavajući pritom sigurnost drugih sudionika u prometu” zapravo znači da je vozač mahnitao, da je bio spreman pogaziti sve što mu se našlo na putu. Stoga su međimurski policajci hitno pozvali varaždinske da se i ovi uključe u potjeru.

“Odmah po zaprimanju dojave kod Dravskog mosta u Varaždinu upućeni su policijski službenici Interventne jedinice policije”, krenula je akcija kao iz filma:

“Dolaskom na Dravski most, policijski su službenici izašli iz vozila, te su uspostavili blokadni punkt kako bi pokušali zaustaviti spomenuto vozilo i vozača.”

Kad su vidjeli da im ususret juri automobil kojega su čekali, jedan od policajaca je izašao na cestu i signalizirao mu da stane:

“Nije se zaustavilo, a policajac je izbjegao nalet vozila skakanjem u stranu. Nakon toga vozač je usmjerio vozilo prema drugom policijskom službeniku koji se nalazio uz blokadni punkt kako bi ga pregazio. Kako vozač nije imao namjeru zaustaviti vozilo, policijski službenik je u nužnoj  obrani uporabio vatreno oružje i ispalio nekoliko hitaca u smjeru vozila.”

Vozač je dalje odjurio prema Varaždinu, a za njim interventni policajci.

Ne daleko, jer su ovi očito znali kako i s ovakvim tipovima. Uspjeli su ga zaustaviti u Međimurskoj ulici, silom izvukli iz automobila i stavili mu lisičine.

Ispalo je da se radi o 33-godišnjaku iz Međimurja. Njega sad vode kao osumnjičenog za pokušaj teškog ubojstva, iz opisa bi se dalo zaključiti da je riječ o dva pokušaja, te za prisilu prema policajcima. Priveli su ga i zadržali, naravno, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari