Dolijao serijski provalnik: Krao sve do čega je stigao – od slika i televizora do opreme za bazene

Foto: PU istarska

Utvrđena je sumnja da je počinio 12 kaznenih djela

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđena je sumnja da je 37-godišnjak od početka 2019. godine počinio 12 kaznenih djela, i to deset teških krađa, jednu krađu i jedno kazneno djelo narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora.

Muškarca se sumnjiči da je na pulskom području od 1. rujna prošle godine do 2. veljače provalio u dva apartmana u Barbarigi. Na štetu 61-godišnjeg slovenskog državljanina je otuđio televizor i druge predmete, čime ga je oštetio za nekoliko tisuća kuna, dok je 63-godišnjem slovenskom državljaninu otuđio razni namještaj, kućanske uređaje i alate te motocikl Honda, slovenske registarske oznake, čime ga je oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Počinitelj je provalio u još jedan apartman na području Barbarige te je u njemu neovlašteno boravio oko mjesec dana, a policiji je događaj prijavio 65-godišnji slovenski državljanin koji se iznenadio kada je po dolasku u apartman primijetio da je u njemu netko boravio.

Osim na području Barbarige, počinitelj je provaljivao i na području Medulina, Svetvinčenta i Marčane. U Medulinu je prije dva tjedna provalio u skladište pravne osobe iz Pule i otuđio više komada USB memorijskih stickova i ključ vozila, nakon čega se odvezao u nepoznatom smjeru s automobilom Fiat Ducato, pulske registarske oznake. Time je pravnu osoba iz Pule oštetio za više desetaka tisuća kuna, no policijski službenici uspjeli su operativnim radom pronaći ukradeni automobil i vratiti ga u ruke vlasniku.

U Svetvinčentu je 37-godišnjak provalio u vikend kuću i otuđio nekoliko umjetničkih slika, opremu za bazen, televizore, kućanske aparate, boce vina i druge predmete, a šteta koju je pričinio 52-godišnjem vlasniku još uvijek nije u potpunosti poznata. Na području Marčane i okolice počinitelj je provalio u jednu garažu i otuđio lovačke puke, noževe i druge predmete, čime je 23-godišnjaka oštetio za više tisuća kuna, dok je pokušaj provale u kuću za odmor 58-godišnjaka ostao neuspješan, s obzirom da se aktivirao sigurnosni alarm te je počinitelj morao pobjeći.


Na buzetskom području počinitelj je početkom 2019. godine provalio u dvije kuće za odmor te je 44-godišnjakinji otuđio dva televizora i razni alat, dok je 58-godišnjaku i 68-godišnjakinji otuđio četverocikl, električni bicikl, tresač maslina i razne druge predmete, čim ih je oštetio za više desetaka tisuća kuna.

Ove godine 37-godišnjak se ”preselio” na pazinsko područje, gdje je počinio dvije teške krađe i jednu krađu. Iz nezaključane garaže u prizemlju obiteljske kuće u Lindaru otuđio je autoprikolicu, čime je 53-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna, dok je na gradilištu kod mjesnog groblja provalio u spremište za alat, iz kojeg je otuđio poklopac kanalizacijske crpne stanice, a potom je iz radnog stroja otuđio gorivo. Time je pravnu osobu iz Buzeta oštetio za nekoliko tisuća kuna. Posljednju provalu počinio je mjestu Katun Lindarski, gdje je provalio u obiteljsku kuću i otuđio televizor, a potom je iz garaže otuđio kosilice, dijelove za automobile, alat i druge predmete. Time je 68-godišnju vlasnicu oštetio za više tisuća kuna.

Policijski službenici su prilikom pretraga na više lokacija na kojima je osumnjičeni boravio pronašli dio otuđenih predmeta i vratili ih vlasnicima, a kriminalističko istraživanje se nastavlja, s obzirom da su pronađeni i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od počinjenja drugih kaznenih djela. Osumnjičeni je 7. veljače u prijepodnevnim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, a sumnja se da je navedenim kaznenim djelima pričinio materijalnu štetu od najmanje 350 tisuća kuna.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari