Pijani mladi Makedonac vozio po Pećinama u suprotnom smjeru i teško ozlijedio 66-godišnjakinju!

Foto: Alen Kuzmić / Problemi u prometu - Rijeka i okolica

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policija je i prošlog vikenda pojačano nadzirala promet te evidentirala ukupno 261 prometni prekršaj

U tom razdoblju su nadzirane kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, kao i ostale prekršaje kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama

Najveći je broj prekršaja evidentiran u kategoriji prekoračenja dopuštene brzina kretanja vozila – 85 prekršaja, slijedi 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja nepropisne uporabe  mobitela u vožnji, kao i šest prekršaja upravljanja neregistriranim i neispravnim vozilom. Osim spomenutih, evidentirana su i dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava te ostalih 129 prekršaja, a između prekršitelja zabilježen je i jedan recidivist.

Najveće prekoračenje brzine evidentirano je na području Vrbovskog u nedjelju, 9. veljače. Na autocesti A6 kod vijadukta Osojnik u 11:15 sati osobno vozilo marke Kia, zagrebačkih registracijskih oznaka, kretalo se u smjeru Zagreba brzinom 190 km/h  na mjestu gdje je ograničenje propisano na 110 km/h.

Tijekom ove aktivnosti ukupno je alkotestirano 77  vozača. Što se tiče evidentiranih koncentracija, sedam vozača je imalo koncentraciju alkohola od 0,51 do 1,00 g/kg,  pet iznad 1,50 g/kg, a po dvoje vozača je bilo s koncentracijom između 1,01 do 1,50 g/kg, i s koncentracijom do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači).

U  subotu, 8. veljače u Rijeci je pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću 24-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije. Oko 15:30 sati u ulici Šetalište XIII divizije upravljao je vozilom marke Volvo, riječkih registracijskih oznaka, u suprotnom, odnosno zabranjenom smjeru, te je kod raskrižja s Cindrićevom ulicom udario u osobno vozilo marke Renault, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 66-godišnja hrvatska državljanka.

Ozlijeđenoj vozačici je medicinska pomoć pružena u KBC Rijeka gdje su joj dijagnosticirane teške ozljede. Provjerom je utvrđeno kako je 24-godišnjak upravljao vozilom pri koncentraciji alkohola od 1,29 g/kg.

Makedonski vozač  je zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari