HGSS-ovci iz bunara dubokog 12 metara izvlačili bačenog psića: Neki nečovjek ciglama zatvorio otvor

Osim što je psić bio ubačen u 12-metarski bunar, otvor bunara je bio i zatvoren, poklopljen daskom i ciglama

U ponedjeljak poslijepodne su spasioci HGSS-a Stanice Karlovac iz bunara dubokog 12 metara spašavali odbačenog psića u Popović Brdu pored Karlovca. Na svu sreću zapomaganje psića čuo je slučajni prolaznik koji je u bunaru ugledao bespomoćnu životinju i odmah alarmirao žurne službe pozivom Centra 112 koji je na teren uputio spašavatelje.

Spasioci su bili iznimno šokirani pregledom terena – dolaskom na intervenciju shvatili su kolika je malodušnost počinitelja jer osim što je psić bio ubačen u 12-metarski bunar, otvor bunara je bio i zatvoren, poklopljen daskom i ciglama.

FOTO: (HGSS)

“Po dolasku na teren ustanovljeno je kako je pas na dnu suhog bunara dubine 12-ak metara i da se povremeno kreće. Odmah se krenulo u spuštanje spašavatelja koji je opremljen izolacijskim aparatom od JVP grada Karlovca. Po spuštanju na dno, pas je smješten u pojas za životinje te je izvučen na površinu i predan djelatnicima higijenskog servisa i odvezen na pregled u veterinarsku ambulantnu. Prilikom stavljanja u pojas životinja je bila iznimno mirna te je teško disala, vjerojatno zbog male količine kisika na dnu”, izvijestili su na svojim stranicama.

FOTO: (HGSS)

Dodaju da im je iz veterinarske ambulante naknadno javljeno da psić nije zadobio vitalne ozljede, već je iscrpljen i u stanju šoka, doznaje 24sata.

Vijesti.hr
Foto: GSS Karlovac

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari