PROMETNA NESREĆA

Mercedesom “pokosio” borove uz nogostup kod škole Drenova! Policija: “Bio je alkoholiziran”; Stanovnici ogorčeni: “Tu je već bilo stradanja!”

U subotu navečer oko 20.40 sati na području Drenove, kod Osnovne škole Fran Franković, dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom

Iz Policijske uprave primorsko-goranske su nam potvrdili da je 42-godišnji vozač upravljao osobnim vozilom marke Mercedes, riječkih registarskih oznaka.

“Krećući se iz ulice Braće Hlača kod raskrižja s Goranskom ulicom u zavoju je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, sletio s kolnika te udario u dva stabla bora što se nalaze uz Osnovnu školu.”, priopćili su nam iz policije nakon obavljenog očevida.

Očevidom je utvrđeno da je vozač bio pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,20 g/kg. Zbog počinjenih prekršaja sankcioniran je u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Materijalna šteta cijeni se na najmanje 25 tisuća kuna.

Javili su nam se i stanovnici Drenove koji nažalost pamte i tragediju na istoj prometnici, samo par stotina metara dalje, kada je u naletu vozila poginula djevojčica.

“Riječ je o prometnici gdje se nalaze vrtić i osnovna škola te je mnogo pješaka i djece na istoj, a na toj dionici auti voze i “debelo” preko 100 km na sat jer je nekoliko metara dalje ravnica na kojoj se redovito i pretječe preko pune crte. A nakon ravnice ide “s” zavoj na kojem su pješački prijelazi i redovito ljudi moraju “sprintati” preko ceste strahujući da se netko ne zaleti iz zavoja sa 100 na sat. Ili će naglo kočiti, tako da cijele ulice “zvone”, javio nam je jedan čitatelj Riportala.

Foto: Ilustracija (Riportal.hr)

Treba istaknuti kako je cijeloj ovoj dionici od Groblja Drenova do Škurinja posvećena velika pažnja u smislu sigurnosti prometa: nakon inzistiranja građana, u suradnji MO Drenova, prije nekoliko godina postavljen je prvi i za sada jedini semafor na području Drenove, upravo kod pješačkog prijelaza kojeg najviše koriste školska djeca.

Na mjestu gdje se dogodila ova nesreća, ali i dalje u oba prometna smjera, postavljeno je više prometnih znakova ograničenja brzine odnosno upozorenja kako se vozači približavaju školi odnosno pješačkim prijelazima koje koriste školska djeca, no istina je da ima vozača kojima to apsolutno ništa ne znači!

Jedna od nedavnih nesreća na istome mjestu! (Foto: Facebook/D.Ž./Problemi u prometu Rijeka i okolica)

Kako je riječ o relativno novijoj prometnici kvalitetne podloge, neki neodgovorni vozači koriste ju kako bi upravo ovdje razvili veće brzine svojih vozila, što već dulje vrijeme izaziva nezadovoljstvo i zgražanje stanovnika ovog dijela Drenove. Vozilima se tako već izlijetalo preko nogostupa kod autobusnog stajališta prema Groblju Drenova, a ovo je najnoviji incident tog tipa koji će, nadamo se, biti i posljednji. Imamo tako lijepu grobničku pistu, svi željni brzine i adrenalina trebali bi se uputiti tamo…

jhdr
jhdr
jhdr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari