POZNATA TOČKA NA ZAOBILAZNICI

Nesreća na riječkoj zaobilaznici, Suzuki udario u vozilo ispred njega; Vozi se jednim prometnim trakom

Foto: Riportal

Nesreća se dogodila oko 16 sati, u vrijeme kada je riječkom zaobilaznicom inače pojačan promet jer se vozilima uključuju građani koji su završili s radnim obavezama

Zbog prometne nesreće na ‘riječkom’ dijelu autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva između čvorova Škurinje i Orehovica u smjeru mosta Krk (kod nadvožnjaka Kozala) vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h.

Do sudara dvaju osobnih vozila došlo je u lijevoj, ‘preticajnoj’ traki prometnice na način da se vozilo marke Suzuki zabilo u vozilo ispred njega.

Za sada, do završetka policijskog očevida, nije nam poznat uzrok sudara, no ono što je nepobitno jest da policija u velikom postotku ovakvih slučajeva, ako ne i u 100 posto slučajeva, krivcem označava vozača ili vozačicu koji su upravljali vozilom koje se zabilo u vozilo ispred njega – u ovom slučaju to je vozilo marke Suzuki – a sve se kvalificira onim poznatim pravilom o ‘održavanju razmaka između vozila neophodnog za pravovremenu reakciju i zaustavljanje vozila kako bi se izbjegao udarac u vozilo ispred’.

Na cesti se vide sa tragovi kočenja, i za pretpostaviti je kako je Suzuki naletio na kolonu vozila koju vozač nije mogao izbjeći pri brzini neprilagođenoj uvjetima i stanju na prometnici.

Dodajmo i ono što uvijek ističemo kod (brojnih) nesreća na riječkoj zaobilaznici – prava je ‘umjetnost’ izazvati nesreću na prometnici s dva prometna traka na kojima se sva vozila kreću u istome smjeru. Barem bi to trebala biti najjednostavnija i najsigurnija vožnja…

Sreća u nesreći je da u ovom događaju nije bilo teže ozlijeđenih osoba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari