Skrivio tešku prometnu nesreću: Kameničkog pustili iz bolnice i odveli ga u policiju

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Kameničkog u Heinzelovoj čeka kriminalističko istraživanje

Marin Kamenički, 20-godišnjak koji je prošloga četvrtka u zagrebačkoj Ilici skrivio nesreću u kojoj su poginule dvije žene, a jedan muškarac teško ozlijeđen, pušten je iz bolnice.

Kako javlja reporterka RTL-a, Kamenički je iz bolnice odveden u policijsku postaju u Heinzelovu gdje ga čeka kriminalističko istraživanje. Očekuje se da će protiv njega biti podnesena i kaznena prijava. Vještačenjem se tek treba utvrditi kojom se brzinom kretao Ilicom prije sudara, o čemu bi mogla ovisiti i kvalifikacija kaznenog djela.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Za izazivanje nesreće sa smrtnim posljedicama zaprijećena je kazna od jedne do osam godina zatvora ako se radi o nehaju.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

No, ako je prekoračenje brzine bilo veće od 50 kilometara na sat, radilo bi se i o kaznenom djelu obijesne vožnje, pa ne bi bila isključena ni teža kvalifikacija koja uključuje namjeru, a za to je kazna do 12 godina.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari