POLICIJA INTENZIVNO TRAGA

Svijeće na mjestu pogibije mladog (21) motorista, jelenski kraj zavijen u crno. Policija intenzivno istražuje tko je ogradio šumsku stazu!

Policija je s više osoba s područja Općine Jelenje provela obavijesne razgovore, posebno iz mjesta Lukeži

Tko je kriv za tragediju u šumi na području Jelenja gdje je život izgubio mladi vozač motocikla (21), još je nepoznato.

Prema našim saznanjima, policija i dalje provodi intenzivno kriminalističko istraživanje događaja – s više osoba s područja Općine Jelenje policijski istražitelji su proveli obavijesne razgovore, posebno s onima iz mjesta Lukeži, kako bi se pronašlo osobu odgovornu za postavljanje prepreke – sajle – na šumskom putu.

Prema svjedočenju osobe bliske obitelji stradalog Doriana Semiona Valentića, šumskom stazom unesrećeni se vozio motociklom u društvu prijatelja, kada je naišao na prepreku na stazi. Oboren na tlo, mladić je pretrpio teške ozljede (onemogućeno mu je bilo disanje). Liječnička pomoć pružena mu je odmah na samom mjestu događaja, međutim mladić je nažalost preminuo.

Kako smo već javljali, policija za sada ne otkriva previše detalja, no društvene mreže, pa tako i Facebook profil Riportala, već dva dana “bruje” o tome kako je ovdje riječ o ubojstvu s predumišljajem!

O tragediji se oglasio i Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje.

Njegovo reagiranje, objavljeno na službenim web stranicama Općine pod naslovom “Sajle i žice među ljudima nikad ne donose dobro“, prenosimo u cijelosti:

“Mladi život našeg sumještanina nepovratno je izgubljen. Ovom prilikom izražavam iskrenu sućut njegovoj familiji. O nemilom događaju izviješten sam putem Županijskog centra za obavješćivanje 112. Na teren su izašle dežurne službe, koje su nažalost mogle konstatirati smrt. Naše šumsko područje veoma je aktivno kroz vikend.

U prirodi borave planinari, biciklisti, motociklisti, šetači, rekreativci, kao i članovi lovačkog društva koji se brinu za divljač.

Bez obzira na eventualne imovinsko-pravne probleme i nesuglasice te različita razmišljanja u viđenju problematike uvijek postoji način za riješiti problem koji neće ugroziti nikoga tko u šumi boravi. Još jednom, kao načelnik Općine Jelenje, pozivam sve mještane da se suzdrže od samovoljnih akcija i aktivnosti kako se ovakve tragedije ne bi dešavale. Općina Jelenje nikada neće prihvatiti ovakav način branjenja imovine i šumskih puteva. Uvijek stojimo na raspolaganju za medijaciju, a sve u cilju mirnog rješavanja problema na terenu. I ovim putem molim mještane ako postoje neke znane lokacije, gdje se postavljaju sajle, da se jave Općinskom načelniku koji će po službenoj dužnosti postupiti, odnosno zatražiti hitno uklanjanje od nadležnih službi.”, napisao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari