„UKLETO“ RASKRIŽJE Što učiniti s raskrižjem cesta Škrljevo-Sv.Kuzam-Kukuljanovo?!

Foto: Ilustracija (Facebook/M.S.)

Prije nekoliko dana na tom se mjestu dogodila još jedna prometna nesreća, ovoga puta bez teže povrijeđenih osoba

No među vozačima iz Rijeke i okolice ovo raskrižje na razmeđi Škrljeva i Sv. Kuzma, koje usto presijeca i DC 40 koja vodi prema Industrijskoj zoni Kukuljanovo odnosno riječkoj zaobilaznici te Jadranskoj magistrali, već dulje vrijeme poznato je kao izuzetno opasno mjesto – gotovo „ukleto raskrižje“. Na tom mjestu  prometne nesreće gotovo su svakodnevna pojava, često ni otvorene „četvere oči“ ne pomažu kada se netko nepažjiv ili jednostavno „prometno nepismen“ za volanom uputi tamo gdje ne bi smio.

Foto: Facebook/H.Baričević

O čemu je zapravo riječ? Raskrižje je samaforizirano, i s dobrim poznavanjem prometnih propisa i pravila tu ne bi nikada smjelo biti problema – osim u slučajevima onih vječno „nestrpljivih“ vozača s glavom u torbi koji vole povećati brzinu kako bi projurili kroz „žuto“ svjetlo na semaforu koje se redovito – na njihovu nesreću – tako brzo pretvori u „crveno“.

Problemi nastaju kada su semafori isključeni, a to i nije tako rijedak slučaj, kažu vozači koji često koriste rečene prometne pravce. Bilo zbog kvara bilo zbog drugih razloga, kada su semafori isključeni vozači čini se teško razaznaju tko na tom raskrižju ima prednost prolaska.

Većina njih, naravno, bez obzira iz kojeg pravca dolaze, smatraju da su na glavnoj cesti i da samim time imaju pravo prednosti prolaza, a loše se tumači i „pravilo desne strane“ pa u središte raskrižja pri većim brzinama često ulaze dva vozila i neminovno dolazi do sudara.

Vozači koji često koriste ove prometne pravce već dulje vrijeme zazivaju neke promjene u regulaciji prometa a jedan od prijedloga je i pretvaranje raskrižja u „rotor“ odnosno raskrižje s kružnim tokom prometa. Je li to rješenje i je li ono uopće moguće na ovom mjestu trebaju reći prometni stručnjaci nadležni za rečene prometne pravce, a dotle sve vozače možemo samo još jednom upozoriti na ovo opasno prometno mjesto i upozoriti ih na potrebu vožnje (strogo) po svim prometnim pravilima.

VIDEO DANA: “Mućke” u Autotroleju!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari