(FOTO, VIDEO) Ovo je vozač kamiona koji je prouzročio smrt djevojčica: Županijsko državno odvjetništvo zatražilo pritvor

Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL

Kako javlja reporterka RTL-a Željka Felbar, nakon odvjetništva ide na sud

NOVO:

Kako javlja reporterka RTL-a Željka Felbar, Županijsko državno odvjetništvo za vozača kamiona je zatražilo pritvor.

Vozač kamiona je u pratnji policajaca napustio zgradu Županijskog državnog odvjetništva u Sisku.

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

RANIJE:

U popodnevnim satima vozač kamiona koji je sudjelovao u teškoj prometnoj nesreći na odmorištu autoceste A3 kod Novske doveden je na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Sisku.

Kako javlja reporterka RTL-a Željka Felbar, u odvjetništvu bi se trebao zadržati oko pola sata nakon čega ide na Županijski sud. Tamo će odlučiti, na osnovi prijedloga odvjetništva, prihvaćaju li pritvor ili ne.

Da podsjetimo, u petak, 7. lipnja oko 9.30 sati, na odmorištu autoceste A3 kod Novske dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, a dvije su teško ozlijeđene.

Policijska uprava sisačko-moslavačka danas je iznijela nove detalje poznate zahvaljujući završenom očevidu.

“Nesreća se dogodila kada je 59-godišnji muškarac upravljajući skupom vozila (teretno s priključnim) zagrebačkih registracija, ušao na odmorište autoceste neprilagođenom brzinom tako da svoje vozilo ne može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom. Tom je prilikom udario u teretni auto zagrebačkih registracija i nastavio se dalje kretati kroz prostor benzinske postaje, gdje je naletio na 26-godišnju i 28-godišnju pješakinju, koje su od siline udarca odbačene na asfaltnu površinu, nakon čega je udario u dvije 14-godišnje pješakinje.

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

U daljnjem kretanju je udario i u parkirani osobni automobil BiH registracija te je sa skupom vozila sletio na travnatu površinu, na kojoj se zaustavio.

Na mjestu događaja smrtno su stradale obje 14-godišnjakinje, dok su druge dvije ozlijeđene žene zbog zadobivenih ozljeda prevezene u Opću bolnicu Nova Gradiška, gdje su im utvrđene teške tjelesne ozljede opasne za život. Naknadno je zaprimljena obavijest da 26-godišnjakinja više nije životno ugrožena”, javili su iz policije.

“Prijeti mu najveća kazna”

Vozač je testiran na alkohol te je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola. Uhićen je i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon kojega je uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl.227. st.4. Kaznenog zakona predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a kaznena prijava podnosi se Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.”

Na cijelu situaciju osvrnuo se i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

“Duboko smo potreseni, nadležna policijska uprava izdala je priopćenje i u skladu s tim ću reći da se nad vozačem provelo krim. istraživanje, podignuta je kaznena prijava i prijeti mu najveća kazna.

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

U povodu teške nesreće, župan Ivan Anušić proglasio je 10. lipnja Danom žalosti u Osječko-baranjskoj županiji.
Vijesti.hr
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL

Pogledajte VIDEO: