(FOTO, VIDEO) Ovo je žena osumnjičena da je ubila sestru, a tijelo sakrila u škrinju

Prema još uvijek neslužbenom nalazu obdukcije, uzrok smrti nesretne Jasmine je puknuće lubanje

Smiljana Srnec, osumnjičena za ubojstvo sestre Jasmine Dominić prije 19 godina, u srijedu je dovedena na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu.

Osumnjičena Smiljana Srnec (45) je od subote, 16. veljače u pritvoru u međimurskoj Policijskoj upravi zbog osnovane sumnje da je počinila ubojstvo. Prema još uvijek neslužbenom nalazu obdukcije, uzrok smrti nesretne žene je puknuće lubanje. Smiljana je Jasmini zadala najmanje dva udarca u glavu tupim predmetom.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSESLL

Smiljana je navodno u prvoj fazi, kada se rade policijske zabilješke, priznala ubojstvo sestre, no kada je već bila osumnjičenica odlučila se braniti šutnjom. Pitanje je hoće li se ona danas pred državnim odvjetnikom i istražnim sucom braniti na isti način.

Sprovod Jasmine Dominić bit će održan u srijedu u 15 sati na mjesnom groblju u Palovcu, navodi se na osmrtnici koja je stavljena na ulazu u dvorište obiteljske kuće u kojoj živi obitelj Smiljane Srnec.

U Palovec je u utorak stigla i majka dviju sestara, koja živi u Njemačkoj, i koja je 2005. godine, pet godina nakon nestanka Jasmine prijavila ubojstvo. Tijelo je u kući u kojoj je živjelo šestero ljudi pronašao dečko Smiljanine kćeri – golo, na dnu škrinje, prekriveno smrznutom hranom.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSESLL

Opravdanja o nestanku Jasmine bila su da je otišla na brod, da je u inozemstvu, govorili su čak i da se javljala. Više članova obitelji policiji je dalo takve informacije te su ih navodili na krivi trag. Slali su ih na poligraf, pretražili su okolinu, no tijelo je najvjerojatnije cijelo vrijeme bilo u kući.

Policajci i dalje nemaju točno oružje ubojstva. Ključno će biti što će i hoće li uopće Smiljana išta reći istražiteljima i hoće li opet lagati. Zbog prijavljivanja lažnoga kaznenog djela već su je prijavili i ima policijski dosje.
Vijesti.hr
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Više u VIDEOPRILOGU!