STIGLA PRESUDA

Fra Šime i fatalna bankarica nakon iznenadnog priznanja dobili godinu dana zatvora: Moraju vratiti 9,8 milijuna kuna

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Oni su na zadnjem ročištu prije presude priznali nedjelo i pokajali se nakon što su deset godina poricali krivnju.

Fra Šime Nimac i bankarica Jasmina Bilonić nepravomoćno su osuđeni na uvjetne zatvorske kazne od dvije godine, uz rok kušnje od četiri godine, zbog zlouporaba položaja i ovlasti kod prodaje crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi, objavljena je u četvrtak na splitskom Županijskom sudu. Oni su na zadnjem ročištu prije presude priznali nedjelo i pokajali se nakon što su deset godina poricali krivnju.

Fra Šime i bankarica sudnicu su napustili bez komentara. No, fratar nije izdržao pa je novinarima ipak doviknuo: Causa finita est! Odnosno, stvar je dovršena.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Postane li današnja presuda pravomoćna fratar i bankarica Splitsko-makarskoj nadbiskupiji moraju vratiti 9,8 milijuna kuna, koliko je fra Šime prebacio na svoj račun nakon prodaje crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi i to na nagovor Jasmine Bilonić. U taj iznos će im se uračunati i novac te nekretnine koji su im već zaplijenjeni.

“Zadnjih deset godina moj život je išao u smjeru u kojem nisam planirao, a moglo je to biti puno drugačije, tako da sam iz svega izvukao povuku. Meni je jako žao što je došlo do ovoga, iskreno se kajem i u budućnosti mogu obećati kako neću ništa od ovog ponoviti”, rekao je Nimac.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

“Svojim sam postupanjem dovela svoje kolege i nadređene u nezgodnu situaciju. Neću ništa slično više ponoviti jer mi je ovo bila jedna vrsta škole”, kazala je Bilonić, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari