I TO SU NEKI PRIJATELJI...

GADOVI GODINE Dvojica mladića fotkali golu prijateljicu dok je bila bez svijesti. Snimali joj grudi i spolovilo

Foto: Unsplash

Miro i Leo osuđeni su na zatvorske kazne jer su prijateljicu u njezinu stanu slikali golu dok je bila bez svijesti.

Prema kaznenom nalogu, oni su potkraj studenog oko 5 ujutro u Bjelovaru, u stanu u kojem je živjela njihova prijateljica, zajedno i dogovorno počinili kazneno djelo protiv njezine privatnosti neovlaštenim snimanjem, piše Danica.hr.

“Nakon što su djevojku zatekli na podu kupaonice u besvjesnom stanju, podigli su je s poda i stavili na krevet te potom povukli majicu, hlače i donje rublje.

Nakon toga su, bez njezine privole, mobitelom Lea fotografirali njezine gole grudi i spolni organ. Dakle, drugoga su neovlašteno slikovno snimili i na taj način povrijedili njegovu privatnost”, navodi se u kaznenom nalogu kojeg je protiv njih izdalo državno odvjetništvo.

Miro (27) i Leo (24) tim su nalogom proglašeni krivima i osuđeni na po osam mjeseci uvjetnog zatvora. Policiji je naloženo da Miru vrati oduzeti iPhone, a Leo je trajno ostao bez svojeg Samsunga kojim je slikao golu djevojku.

S obzirom na opis kaznenog djela, čini se kako fotografije nisu slali niti činili dostupnima drugim osobama. Da jesu, kvalifikacija kaznenog djela bila bi drugačija, a presuda vjerojatno teža.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari