GORNJA VEŽICA: Serijski provalnici uhvaćeni tijekom krađe a onda napali policajce!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dvojac je prijavljen za više kaznenih djela

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 38 zbog sumnje na počinjenje više kaznenih djela.

Osumnjičene je policija zatekla 7. ožujka nakon dojave o provali u rashladnu vitrinu na području Gornje Vežice u Rijeci te su privedeni na kriminalističko istraživanje.

Tijekom postupanja policije jedan od osumnjičenih 38-godišnjaka vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike, fizički ih napao i ozlijedio. Isto tako oštetio je dio opreme u službenim prostorijama policije u vrijednosti oko 500 kuna.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je spomenuti 38-godišnjak provalio u trgovački centar na području Kukuljanova iz kojeg je otuđio tri bicikla, posude za ulje i druge predmete te oštetio izložbenu drvenu vrtnu kućicu.

Također, provalio je u radionicu hrvatskog državljanina na području Bakra iz koje je otuđio više komada raznog alata (bušilice, štemalice i drugo). Osim toga, na benzinskoj postaji na području Kukuljanova utočio je gorivo u spremnik osobnog vozila na koje je postavio nepripadajuće registracijske pločice te se udaljio ne plativši račun.

Navedena kaznena djela počinio je od siječnja ove godine do 7. ožujka kada je zajedno s drugim 38-godišnjakom zatečen u provali, a sveukupna materijalna šteta cijeni se na oko 43.000 kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen je dio otuđenih predmeta.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 38-godišnjak je kazneno prijavljen za četiri teške krađe, dva kaznena djela oštećenje tuđe stvari i napad na službenu osobu te predan pritvorskom nadzorniku. Drugi 38-godišnjak je prijavljen za tešku krađu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari