BRZA INTERVENCIJA

GOSPIĆ Dijete (12) na romobilu udarilo auto! Helikopterom ga prevezli u riječki KBC

Foto: Ilustracija (Pixsell)

Sinoć se u Gospiću dogodila teška prometna nesreća u kojoj je 12-godišnje dijete zadobilo ozbiljne ozljede vozeći električni romobil, javlja Lika Online.

Dijete izvan životne opasnosti

Nesreća se dogodila kada se dijete sudarilo s osobnim automobilom. Zahvaljujući brzoj reakciji hitne medicinske pomoći i policije, situacija je brzo stavljena pod kontrolu, a djetetu je pružena prva pomoć na mjestu nesreće.

Dijete je zatim prevezeno u Opću bolnicu Gospić, gdje su mu utvrđeni višestruki prijelomi lubanje i krvarenje u mozgu. Zbog težine ozljeda, hitno je prebačeno helikopterom u KBC Rijeka. Prema informacijama iz riječke bolnice, dijete je izvan životne opasnosti, što je donijelo veliko olakšanje obitelji i svim uključenima. Policija i dalje istražuje okolnosti nesreće, a detalji će biti objavljeni nakon završetka istrage.

Ova nesreća, iako bez tragičnog ishoda, snažan je podsjetnik roditeljima na važnost sigurnosti djece u prometu. Sve više djece u Gospiću vozi električne romobile, često bez osnovne zaštitne opreme kao što je kaciga, što povećava rizik od ozbiljnih ozljeda. Bez obzira na krivnju u ovoj situaciji, apeliramo na roditelje da budu odgovorniji i educiraju svoju djecu o pravilima i opasnostima u prometu. Ovaj put izbjegnuta je tragedija, ali pitanje je što će biti sljedeći put ako se ne poduzmu sve potrebne mjere, prenosi Index.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari