Grijeh će platiti više od 77 tisuća kuna: Autom se zabio u kip ‘Trpećeg Isusa’ pa pobjegao

Triglav osiguranje platilo je restauraciju ‘Trpećeg Isusa’ župi Gornji Mihaljevec, a tužbom je tražilo naknadu od muškarca

Općinski sud u Čakovcu nepravomoćno je osudio muškarca s područja Općine Sveti Juraj na Bregu, a presuda nalaže da Triglav osiguranju mora isplati 77.640 kuna.

Naime, muškarac je sredinom srpnja 2016. godine, između 22 sata i ponoći, automobilom udario u kameni pil “Trpeći Isus”, a uzrok nesreće bila je prebrza vožnja.

Triglav osiguranje platilo je restauraciju “Trpećeg Isusa” župi Gornji Mihaljevec, a tužbom je tražilo naknadu od muškarca koji je nakon nesreće pobjegao s mjesta događaja, čime je izbjegao ispitivanje alkoholiziranosti i na taj je način izgubio pravo iz osiguranja, piše eMeđimurje.

Muškarac se usprotivio se tužbenom zahtjevu te je istaknuo kako on nije napustio mjesto nesreće, da očevid nije proveden zbog propusta policije, a za dokazivanje svoje nealkoholiziranosti predložio je svjedočenje prijatelja.

Sud nije prihvatio njegov iskaz da je vozilo pomaknuo kako bi omogućio drugim vozilima nesmetano kretanje.

Sud je stoga odredio da J.P. mora platiti 77.640,00 kuna Triglav osiguranju, a uz to mora platiti i troškove sudskog postupka u iznosu od 4.752,00 kuna.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari