VISOKA KAZNA

GROBNIK Vozio mrtav pijan i narušavao javni red i mir. “Provod” će ga koštati  20.000 kuna!

Ilustracija: Riportal

52-godišnjak je upravljao vozilom s 2,79 promila alkohola u organizmu

Prošlog vikenda policijski službenici su pojačano nadzirali promet, osobito počinjenje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila te ostale prekršaje kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

Najveća koncentracija od 2,79 g/kg izmjerena je 52-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Jelenja.

Policija ga je u subotu, 5. rujna oko 22.45 sati zatekla dok je u alkoholiziranom stanju upravljao vozilom marke Fiat, riječkih registarskih oznaka. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije te je po završetku postupanja sankcioniran prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Predložena mu je novčana sankcija od 20 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od tri mjeseca. Također je i prijavljen prema odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Od 122 alkotestirana vozača, njih 13 je zatečeno u vožnji pri utjecaju alkohola. Kada je riječ o koncentracijama, po pet vozača je evidentirano u kategoriji iznad 1,51 g/kg, kao i od 0, 51 do 1,00 g/kg. Dva su vozača bila s koncentracijom između 1,01 do 1,5 g/kg, dok je jedan vozač s koncentracijom do 0,5 g/kg (mladi i profesionalni vozači).

Najveća brzina evidentirana je u subotu, 5. rujna u 12.50h na autocesti A6 kod vijadukta Zečeve Drage. Osobno vozilo marke Seat, zagrebačkih registarskih oznaka, kretalo se u smjeru Rijeke brzinom od 197 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine propisano na 110 km/h.

U spomenutom razdoblju ukupno je evidentirano 327 prometnih prekršaja. Od tog broja su evidentirana 148 prekršaja prekoračenja brzine, zatim 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji, po 13 prekršaja vozača zatečenih u vožnji pod utjecajem alkohola i u nepropisnom korištenju mobitela, a zabilježeno je i četiri prekršaja vožnje s neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te tri prekršaja vožnje prije stjecanja prava na upravljanje.

Uz 119 ostalih prekršaja, jedan vozač je zatečen i u upravljanju vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari