NELEGALNO ORUŽJE

HAJDE, NAPOKON! Ljudi iz Čavli, Gorskog kotara i Kostrene dragovoljno policiji predali pušku, bombu, streljivo…

Ilustracija: Riportal

“Zahvaljujemo savjesnim građanima koji su se pridružili akciji „Manje oružja-manje tragedija“ te dragovoljno predali nelegalno oružje i druga eksplozivna sredstva pa tako svoj dom učinili sigurnim”, poručuju iz PU primorsko-goranske

“U proteklih tjedan dana policija je u sklopu provedbe akcije „Manje oružja-manje tragedija“ evidentirala tri dragovoljne predaje oružja i eksplozivnih sredstava te dva pronalaska tih sredstava.”, poručili su iz policije.

Građani s područja Čavli, Gorskog kotara i Kostrene dragovoljno su policiji predali jednu pušku M-48, ručnu bombu M-52 te 217 komada različitog streljiva.

Uz navedeno evidentirana su i dva pronalaska eksplozivnih sredstava.

“U šumskom području Krka i Vrbnika građani su pronašli dva eksplozivna sredstva zaostala iz II. svjetskog rata, ručnu bombu i minobacačku granatu engleske proizvodnje. Navedena sredstva preuzeli su djelatnici protueksplozijske zaštite ove Policijske uprave te će se zbrinuti prema pravilima struke.”, poručili su iz policije.

VIDEO DANA:

“Zahvaljujemo ovim savjesnim građanima što su se pridružili akciji „Manje oružja-manje tragedija“ te dragovoljno predali suvišno oružje i druga eksplozivna sredstva pa tako svoj dom učinili sigurnim. Pozivamo i ostale građane koji još uvijek čuvaju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija predaju policiji.

Također molimo građane koji slučajno pronađu bilo kakvo eksplozivno sredstvo ili oružje da ga ne diraju, već odmah pozovu policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Nakon poziva na mjesto na kojem se opasno sredstvo nalazi doći će ovlašteni policijski službenici i sigurno ga preuzeti.

Posebno molimo građane da se takva sredstva ne ostavljaju i ne odlažu na različitim mjestima u prirodi (šume, jezera, rijeke ili more) u parku, kao ni na odlagalištima otpada, zbog sigurnosti ostalih građana.

Podsjećamo kako je u okviru akcije „Manje oružja-manje tragedija“ moguće dragovoljno predati nelegalno oružje, streljivo i sva ostala minsko-eksplozivna sredstva bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija.”, dodali su iz PU primorsko-goranske.

Detaljne informacije o provedbi akcije „Manje oružja-manje tragedija“  mogu se dobiti pozivom na besplatni broj telefona 0800 88 92.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari