NESUGLASICE SA SUSJEDOM

HDZ-ov donačelnik s bratom i ocem pretukao susjeda zbog septičke jame? ‘Muža su mi udarali šakama i letvom’

Milan Šabić/Pixsell

Donačelnik Dane Rončević ima nesuglasica sa susjedom koji tvrdi da mu fekalije iz septičke jame Daninog oca cure u kuću

Dane Rončević, HDZ-ov donačelnik općine Jasenice, priveden je zajedno s ocem i bratom zbog sumnje na nanošenje teških ozljeda u pokušaju, neslužbeno doznaju 24 sata.

Navodno se trojac u Rovanjskoj kraj Zadra u srijedu potukao sa susjedom i, kako tvrdi susjedova supruga, izudarali su ga šakama, letvom i kamenom. Prenoćili su u pritvoru, a kriminalistička obrada je u tijeku, piše 24sata.

Naime, donačelnik Rončević već neko vrijeme ima nesuglasica sa svojim susjedom Jurom Ćozom koji tvrdi da mu fekalije iz septičke jame Daninog oca cure u kuću.

Jurina supruga Anica je prepričala događaj koji se navodno odvio u srijedu oko 16 sati.

”Suprug se na cesti iznad kuće htio dogovoriti sa susjedom Ivanom Rončevićem, Daninim ocem, oko problema kojeg imaju. Muž je normalno pričao s Ivanom, inače starijim čovjekom, a onda je odjednom došao njegov sin Josip, Danin brat, i počeo prijetiti mom mužu. Njih dvojica su se potukli, a onda je prišao Dane sleđa i udario mog muža po leđima. Zatim je Ivan kamenom pogodio mog muža u oko, a Josip ga je tukao letvom. Okružili su ga, došla je cijela njihova familija”, ispričala je.

”Ja sam bila kod kuće s dvoje male djece. Moj sin me pozvao kad je vidio policiju, mali ima traume i ne može u školu. Sve je vidio svjedok koji nije dio obitelji Rončević, on mi je i ispričao što se dogodilo. Kasnije mi je muž sve to potvrdio i to stoji u policijskom izvještaju. Stavili su muža u auto, bio je ozlijeđen, a onda je policija ispitivala okupljene. Zatim su ih sve odveli u policiju, a mog muža su pustili i on je trenutno na hitnoj”,dodala je.

Ozlijeđeni Jure je za 24sata kazao da su mu dijagnosticirali teške tjelesne ozljede oka. Potvrdio je ženinu verziju priče.

Policija je službeno potvrdila da je u tijeku kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju. Neslužbeno se doznaje kako su se u prostorijama policije nalazile tri osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem, a radi se o Rončevićima.

Pokušali smo doći do Dane Rončevića, ali mobitel mu je isključen. Pokušali smo se javiti Martinu Baričeviću, načelniku općine Jasenice, ali nije nam odgovarao, kao ni općinski službenik za informiranje Mile Baričević.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari