I SVE PRED DJECOM

HDZ-ov vijećnik: Gotovo nasmrt pretukao ženu i naredio joj da kaže kako je pala niz stepenice

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Kad je žena zahroptala i počela teško disati jer joj je od jakih udaraca nogom slomljeno rebro, pomislio je da će umrijeti

Sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 40-godišnjem solinskom gradskom vijećniku HDZ-a i prvom čovjeku DVD-a Vranjic.

Njega je policija uhitila jer ga sumnjiče da je u srijedu navečer, oko 22 sata, kako su izvjestili “na području grada Solina fizički napao 45-godišnjakinju koja je hitno prevezena u bolnicu zbog teških tjelesnih ozljeda”.

Slijedećih mjesec dana provest će iza rešetaka zatvora na Bilicama da ne bi utjecao na daljnji tijek istrage i zbog opasnosti od ponavljanja djela. Ženi je, kako su utvrdili liječnici, slomljeno četvrto rebro s pomakom te ima brojne kontuzije po glavi i lijevoj nadlaktici.

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da je muškarac nesretnu suprugu više od pola sata bjesomučno tukao nogama i rukama po tijelu i glavi dok se ona od straha sklupčala na kauču, a istovremeno joj je prijetio da će je ubiti. Sve se odvijalo pred očima dvoje male djece.

Kad je žena u jednom trenutku zahroptala i počela teško disati jer joj je od jakih udaraca nogom slomljeno rebro, 40-godišnjak je pomislio da je gotova i da će umrijeti pa se prepao. Rekao joj je da će zvati Hitnu pomoć, što je i napravio, ali je premlaćenoj žrtvi kazao da im mora reći da je ozljede zadobila kad je slučajno pala sa stepenica.

Kad je Hitna pomoć došla i teško ozlijeđenu ženu, kojoj se lice “crnilo” od modrica, odvela u bolnicu, ona im je, kad su je liječnici pitali što se dogodilo, zaista i rekla da je pala sa stepenica, no bilo je očito da govori neistinu i da ozljede nisu nastale na taj način. U policijskoj prijavi je navedeno da je solinski vijećnik bio u alkoholiziranom stanju dok je tukao suprugu koja je, nakon svega, spas s djecom potražila u sigurnoj kući.

Još uvijek nije jasno koji bi bio motiv ovakvog divljačkog ispada, no navodno je muškarac poludio u naletu ljubomore prigovorivši joj zbog toga što je prije 12 godina popila kavu sa jednim svojim prijateljem.

Nakon što je uhićen i priveden, 40-godišnjak je u svojoj obrani nastavio tvrditi da je žena pala niz stepenice i nije izrazio nikakvo kajanje ili grižnju savjesti zbog toga što je učinio.

Župan i predsjednik solinskog gradskog odbora HDZ-a Blaženko Boban je odmah po dobivanju informacije da se radi o članu HDZ-a po hitnom postupku sazvao telefonsku sjednicu solinskog gradskog odbora HDZ-a na kojem je donesena jednoglasna odluka o isključenju iz stranke,javlja Hina.

“Kako je riječ o osobi koja je izvršila teško obiteljsko nasilje te mu je određena mjera pritvora na rok od 30 dana, osobno najoštrije osuđujem čin svakog nasilja, a poglavito obiteljskog nasilja. Obiteljsko nasilje mora kod svih nas imati nultu točku tolerancije. Kako HDZ Solina neće i ne želi  tolerirati takvo ponašanje u svojim redovima, ali i u cijeloj društvenoj zajednici po hitnom postupku smo proslijedili odluku GO grada Solina časnom sudu HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije”, izjavio je Boban.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari