NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA

‘HEROJ! SPASIO SI NEKOLIKO ŽIVOTA’ Objavljena fotografija čovjeka koji je usmrtio ubojicu s Cetinja

Izvor: Facebook

Ubojica je i sam otac troje djece. Njegova djeca i supruga kobnog dana nisu bili kod kuće

Medicinska sestra Nataša Pajović Martinović i njezina dva sina – jedanaestogodišnji M. i tri godine mlađi M. bili su prve žrtve pomahnitalog Vuka Borilovića (34) na Cetinju. Prema prvim podacima istrage, javlja Kurir, pomahnitali Borilović je jučer u 15.30 došao na kat kuće u kojoj su kao podstanari živeli Martinovići. Kod kuće su bili samo djeca i njihova majka. Natašin muž, i otac mališana, u tom trenutku nije bio kod kuće. Do rasprave je, navodno, došlo zbog stanarine – kako i što točno, nije poznato.

Pomahnitali Borilović uzeo je oružje i zapucao – prvo u djecu koja su se pokušala sakriti iza vrata, a zatim u Natašu. Mališani su preminuli na licu mjesta, a nesretna žena podlegla je ozljedama u bolnici. Na društvenim mrežama građani Cetinja počeli su dijeliti fotografije ubijene obitelji.

Kako crnogorski mediji navode, Borilović je nakon toga pozvao Natašinog supruga Miloša na telefon i rekao mu: “Pobio sam i tvoju i moju obitelj”, a onda je krenuo dalje u svoj krvavi pohod. Ušao je u dom susjeda, obitelji Drecun, otvorio vatru i tamo ubio troje ljudi (DanijeluDimitrija i Rajka Drecuna), a onda je pucao i teško ranio njihovog unuka i nećaka Aleksandra Drecuna (32).

‘Ponašao se kao usamljeni vuk’

Nastavio je dalje pucati pa nije poštedio ni svog ujaka Gorana Đurišića, ni susjede Milana MitrovićaAleksandru i Danijelu Radunović. Potom je nastavio dalje i ranio još četvero susjeda, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji ga je pokušao obuzdati. Krvavi pokolj zaustavio je mještanin Nenad Kaluđerović koji je otvorio vatru na njega i ubio ga.

Za Borilovića kažu da je i sam otac troje djece. Supruga i njegova djeca kobnog dana nisu bili kod kuće, već u Herceg Novom. Borilović je inače radio u Nacionalonom parku Lovćen, kažu da je bio miran i povučen čovek, međutim da se u posljednje vrijeme vidljivo promijenio. “Ponašao se kao usamljeni vuk, koga nije volio, to se na njemu vidjelo”, rekao je jedan od njegovih kolega.

Tko su ubijeni?

34-godišnji Vuk Borilović jučer je na Cetinju usmrtio 10 sugrađana, da bi na kraju i sam stradao od, kako se sumnja, hitaca koje je u njega ispalio Cetinjanin N.K., piše crnogorska Pobjeda.

Borilović je najprije lišio života tročlanu porodicu Martinović, majku Natašu Pejović Martinović (1987.), kao i dvoje maloljetne djece. U nastavku krvavog pira ubio je i kuma porodice Martinović, Milana Mitrovića (1985.), kao i svog ujaka Gorana Đurišića (1968.), koji ga je pokušao spriječiti u naumu da liši života nedužne ljude.

U pucnjavi su stradali i Rajko Drecun (1966.), Dimitrije Drecun (1941.), Danica Drecun (1948.), kao i sugrađanke Danijela Radunović (1971.) i Aleksandra Radunović (1970.). U istom vatrenom obračunu ranjeno je šest osoba, od kojih su dvije hospitalizirane u Općoj bolnici na Cetinju, a četiri u Kliničkom centru Crne Gore.

Ranjeni su policajac Ljubiša Maksimović, kao i građani Cetinja Slavica Zvicer (1956), Filip Đurković, Mileva Ramadanović (1946), Darinka Čelebić (1934) i Aleksandar Drecun (1990). Osobe koje su hospitalizirane u OB-u Cetinje su stabilnog zdravstvenog stanja, priopćeno je jutros iz te ustanove.

Kada su u pitanju osobe koje su smještene u KCCG-u, iz te zdravstvene ustanove priopćeno je da se od ukupno četiri osobe koje se nalaze na liječenju, jedna nalazi u teškom stanju i životno je ugrožena.

Tko je usmrtio ubojicu?

Na društvenim mrežama objavljena je i fotografija muškarca koji je navodno usmrtio napadača.

”Čovjek koji je očistio cetinjiske ulice od demona! Heroj, junak! Spasio si nekoliko života danas! Ta ulica da dobije ime po tebi! Zatvor nije za tebe jer se ti nisi ogriješio o zakonu, ti si branio, sačuvao veliki broj svojih susjeda, kumova, prijatelja, živ bio 100 godina. Neno, uz tebe je cijela Crna Gora u ovim teškim trenucima!”, objavljeno je na Instagramu. Brojni sugrađani pozivaju da se ovog građanina obrani na sudu, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari