DESET MRTVIH I ŠEST RANJENIH

Detalji pokolja u Crnoj Gori; Nakon zločina uslijedio je jeziv poziv: ‘Ubio sam tvoju i moju obitelj’

Twitter

Direktor Uprave policije, Zoran Brđanin, kasno sinoć priopćio je da je, prema za sada poznatim okolnostima, Borilović prve žrtve ubio oko 15:30 sati

Cetinjanin Vuk Borilović (34) jučer je u centru Cetinja ubio deset sugrađana, a ranio njih šestero, među kojima i dvoje maloljetne djece, Borilović je iz lovačke puške nasumično pucao u susjede, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike, a njega je, tijekom razmjene vatre s policijom, hicima iz pištolja ubio sugrađanin N.K. Kako pišu Vijesti, Borilović se odbijao predati policiji iako je bio opkoljen.

Četiri pacijenta s teškim ozljedama primljena su sinoć u Klinički centar Crne Gore. “Tri pacijenta operirali su neurokirurzi, kirurg i ortoped. Radi se o veoma ozbiljnim ozljedama i za sada se ne možemo izjasniti o definitivnoj prognozi”, rekao je dežurni kirurg u Centru, Perica Maraš. Borilovićevo tijelo poslano je na obdukciju, a prema neslužbenim informacijama, ima više prostrijelnih rana.

Prema službenim podacima, Boriloviće je oko 15:30 ušao u stan kod svojih podstanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjeg M., potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku – Natašu Pajović Martinović. Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga Miloša Martinovića i rekao mu: “Pobio sam i tvoju i moju familiju”, tvrde sugovornici Vijesti iz Uprave policije.

U idućih 45 minuta, u ukupno 80 metara udaljenosti od njegove kuće, sijao je smrt, ubio je još sedmero ljudi i ranio šestero. Nadležni su objasnili da je nakon ubojstva Martinovića ušao u susjednu kuću, gdje je ubio starije sugrađane, Danijelu i Dimitrija Drecuna, i teško ranio njihovog unuka Aleksandra Drecuna (32). Na pragu te kuće ubio je i njihovog sina Rajka Drecuna (56), koji je potrčao prema kući kada je čuo pucnjavu. Borilović je ubio i susjeda Milana Mitrovića (37), a potom i svog ujaka Gorana Đurišića (54), a onda je silazeći niz ulicu usmrtio i susjede Aleksandru (52) i Danijelu Radunović (51).

Vijestima je rečeno da je Borilović, opasan s dva redenika metaka i s puškom u ruci, skrenuo ka kući susjeda I.J. i pozivao ga da izađe van. Ranio je još četvero susjeda – Slavicu ZvicerFilipa ĐurkovićaMilevu Ramadanović i Darinku Čelebić, kao i policajca Ljubišu Maksimovića, koji ga je pokušavao svladati. Iz Kliničkog centra Crne Gore priopćili su sinoć da je troje ranjenih operirano i da su smješteni u Jedinici intenzivne njege.

Motivi pokolja još nisu poznati

Direktor Uprave policije, Zoran Brđanin, kasno sinoć priopćio je da je, prema za sada poznatim okolnostima, Borilović prve žrtve ubio oko 15:30 sati: “Pucao je na obitelj čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je tom prilikom upotrebom vatrenog oružja, lovačke puške, lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina, i ranio njihovu majku, koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja, kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest.”

Rekao je da je u razmjeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik. ”Za sada nije jasno što je potaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života. Naglašavam da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B., i dalje utvrđuju, a javnost će posredstvom medija biti obaviještena o svim detaljima. Želim i izraziti nadu da više nikad nećemo svjedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori”, rekao je Brđanin, dodajući da suosjeća s obiteljima stradalih i izražavajući nadu da će se ozlijeđeni brzo i uspješno oporaviti, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari