DANIJEL ŠOTA

Video | HITNA PREGAZILA DJECU Sindikalist hitnjaka o incidentu: ‘Vozač nije kriv, puno se priča o snimanju TikTokova’

U službene prostorije policije priveden je 62-godišnji vozač hitne pomoći koji je pregazio djecu na Bundeku, izvijestila je PU zagrebačka

Predsjednik Hrvatskog sindikata Hitne medicine, Danijel Šota gostovao je u RTL-u Danas.

Jeste li se čuli s timom koji je bio na intervenciji na Bundeku, što oni kažu?

Čuo sam se kolegama, incident se dogodio kakav jest, istraga će pokazati kakvo je stanje. Ja podržavam postupke tima hitne pomoći, smatram da vozač nije kriv, jednostavno se dogodio incident kakav jest. Čuli smo i od djece koja su bila tamo, da je riječ o nesretnom slučaju, tko zna što su djeca radila ispod tog vozila. Činjenica je da su maloljetnici bili pod utjecajem alkohola.

Kakve vi informacije imate o događaju, što mislite da je uzrok nesreće?

Vozač je s ekipom hitne pomoći surađivao u slučaju u kojem su bili na intervenciji. Ušao je u vozilo, upalio ga da odveze pacijenta i očito do tada nije vidio, primijetio ako su djeca bila ispod toga ili na samom startu vozila. Ne vidim krivnju vozača, nije bio pod utjecajem alkohola, radio je svoj posao.

Zašto su djeca bila tamo?

Puno se sad priča o snimanju TikTok-ova, ne znam šta rade. Našim se tImovima hitne pomoći događaju da nam mladi još otežavaju ovaj posao koji radimo.

Je li hitna smjela voziti po zelenoj površini?

Smjela ili ne smjela, ona mora doći što bliže pacijentu. Nebitno je gdje je bila, na zelenoj površini ili na betonu, ona je prišla toj djeci kojoj je trebala. Zbog aparature koju nosimo, resursa koje koristimo, ona je bila najbliže što je trebala. Što zbog djece, što zbog traume koju pacijent može doživjeti putem.

U trenutku kada je vozač stao očito nitko nije bio iza njega. došli su očito kada je djetetu bila pružana njega. moraju doći što bliže kako bi bilo što manje nošenja, zaključuje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari