HOROR KOD CRIKVENICE Gliser bez vozača punom se brzinom nasukao među kupače na plaži

Do nasukavanja je došlo nakon sudara glisera i putničkog broda, tijekom kojeg je vozač glisera ispao s plovila

U sudaru glisera i turističkog broda na moru u Dramlju pokraj Crikvenice u četvrtak, nakon kojeg je gliser udario o plažu punu kupača, tri su osobe ozlijeđene, doznaje se od Policijske uprave primorsko-goranske.

Prema informacijama policije, gliser i turistički brod su se sudarili nešto prije 18 sati ispred plaže hotela Omorika u Dramlju, nakon čega je gliser nastavio nekontrolirano plovidbu pa je izletio na plažu.

Prema izjavama očevidaca, gliser gumenjak je nakon sudara nastavio s plovidbom, a da njime nitko nije upravljao pa je izletio u brzini na plažu punu kupača. Na gliseru je prija sudara bila samo jedna osoba, koja je ispala iz plovila te je pri tom ozlijeđena, a još dvije osobe ozlijeđene su na plaži, doznaje se neslužbeno.

Kako javlja jedan čitatelj, gliser bez vozača punom se brzinom nasukao na plažu punu kupača kod hotela Omorika u neposrednoj blizini Crikvenice. Kaže kako je motor još uvijek radio udaljen svega jedan metar od djevojke na plaži. Djevojci i njezinoj majci od šoka je bila pružena hitna liječnička pomoć.

Više dojava očevidaca pomorske nesreće u MRCC Rijeka zaprimljene su sa crikveničkog područja jučer, 22. lipnja oko 18.00 sati, kada se u moru na oko 1 nautičku milju ispred hotela Omorika dogodio sudar glisera, hrvatske zastave (gumeno – plastične konstrukcije, dužine 6,10 metara, pogonjen vanbrodskim pogonskim strojem) sa jednim članom posade sa drvenom brodicom (dužine oko 15 metara), također hrvatske zastave sa dva člana posade.

Prema izjavama svjedoka, netom prije samog sudara voditelj drvene brodice dovikivanjem i mašući pokušao je upozoriti voditelja glisera, H.L., hrvatski državljanin o opasnosti sudara, no bezuspješno, nakon čega je gliser pramčanim dijelom udario u lijevi pramčani dio drvene brodice pri čemu su voditelj glisera i članica posade drvene brodice pali u more, a gliser je bez nadzora nastavio plovidbu prema obali te se u punoj brzini nasukao na lokalnu crikveničku plažu ispred hotela Omorika.

U sudaru dvaju plovila i tijekom nekontrolirane plovidbe glisera između kupača u moru i osoba na plaži ukupno su ozlijeđene tri osobe, no srećom, riječ je o lakšim tjelesnim ozljedama koje su sanirane na poziciji nesreće te u riječkom KBC-u.

Odmah po dojavi na poziciju nesreće isplovili su službenici Lučke kapetanije Rijeka koji su započeli očevid o uzrocima ove pomorske nesreće u suradnji sa Pomorskom policijom.

Vozač glisera gumenjaka zadržan je u Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a na Sušaku s navodno po život opasnim ozljedama.

Foto: čitatelj

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari