Smrtno stradao jet ski voditelj: nisu uočeni tragovi koji bi upućivali na sudar

Prva akcija pojačanog nadzora završila je, nažalost, pronalaskom beživotnog tijela u moru paškog akvatorija

Tijekom jučerašnjeg dana, Nacionalna središnjica za usklađivanmje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) koordinirala je u nekoliko spasilačkih i akcija pojačanog nadzora između kojih priopćavamo one sa najtežim posljedicama.

Prva akcija pojačanog nadzora završila je, nažalost, pronalaskom beživotnog tijela u moru paškog akvatorija. Poziv, temeljem kojega je potražna akcija poduzeta, službenici MRCC Rijeka zaprimili su jučer, 22. lipnja u 16.16 sati kada je strani državljanin R.J. dojavio o uočenom rekreativnom plovilu tipa jet – ski kako bez nadzora kružno plovi morem na približnoj poziciji između otočića Lukar i paškog mjesta Šimuni, o čemu je obaviještena Lučka kapetanija Zadar, odnosno nadležna Lučka ispostava Pag, čiji djelatnici su stupili u telefonski kontakt sa D.Č, hrvatski državljanin te ujedno iznajmljivač jet-skia i usmjerili ga prema poziciji napuštenog plovila.

Nakon što je dojavio o pronalasku napuštenog plovila istome je iz Središnjice posredstvom nadležne Ispostave naloženo da plovilo može uzeti u tegalj do mjenoga kampa u mjestu Šimuni, no tijekom kratke plovidbe prema kampu u moru je uočio da pluta tijelo muškarca te su na poziciju odmah isplovili službenici zadarske Kapetanije, a o pronalasku je obaviještena i Pomorska policija Zadar.

Dolaskom na poziciju utvrđena je smrt pronađenog utopljenika, a pretragom okolnog područja nisu uočeni tragovi koji bi upućivali na sudar ili kontakt sa drugim plovilom, niti su pronađeni drugi sudionici nesreće ili smrtno stradali. Svi podatci o pronađenom tijelu u daljnjoj su istražnoj nadležnosti Policijske uprave Zadarske.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views