HOROR U RIJECI (3) Muškarac s „motorkom“ bezrazložno napadnut u kafiću pa krenuo braniti prijatelja

Dodadašnji tijek istrage potvrđuje kako je ovdje bila riječ o fizičkom sukobu dvije skupine muškaraca, s tim da je jedna grupa bez ikakvog povoda napala dvojicu u ugostiteljskom objektu

Muškarac s motornom pilom u rukama koji je jučer zahvaljujući snimkama nadzornih kamera postao „poznat“ širom Hrvatske jer su kamere zabilježile kako s tim oruđem ide za drugim muškarcem ulicama riječkih Rastočina, uzeo je motornu pilu iz svoga automobila kako bi preplašio napadače i obranio svoga prijatelja nakon što ih je grupa muškaraca bez ikakvoga povoda i razloga fizički napala u kafiću u Ulici Mihačeva draga.

Sukus je to dosadašnjeg dijela istrage koja još utvrđuje detalje ovog nesvakidađnjeg fizičkog obračuna koji je jučer „zapalio“ medije i društvene mreže (OVDJE).

Podsjetimo, iz Policijske uprave primorsko-goranske jučer su nam poslali priopćenje slijedećeg sadržaja:

“Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka provode kriminalističko istraživanje događaja od 15. ožujka ove godine u kojem su ozlijeđena dvojica hrvatskih državljana u dobi od 49 i 36 godina. Spomenute osobe fizički su napadnute na području Škurinja u Rijeci, unutar i ispred ugostiteljskog objekta te na obližnjem parkiralištu. Prema dosad utvrđenom u ovom događaju sudjelovala su dvojica hrvatskih državljana u dobi od 40 i 37 godina protiv kojih će biti podnijeti optužni prijedlozi zbog počinjenja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Motorna pila je oduzeta. Kriminalističko istraživanje ovog događaja se nastavlja s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti te drugih sudionika događaja”, stoji u pripćenju iz PU primorsko-goranske. (OVDJE).

Danas je poznato i više detalja cijeloga stravičnog incidenta koji je izazvao veliku nelagodu pa i strah kako stanara u spomenutim ulicama tako i djelatnika okolnih obrta i trgovina odnosno prolaznika.

Pema pričanjima svjedoka, dvojica napadnutih muškaraca (49 i 36 godina) mirno su sjedila u ugostiteljskom objektu u Ulici Mihačeva draga blizu križanja s Osječkom ulicom kada je u taj lokal ušla grupa muškaraca i bez ikakvoga vidljvog povoda i razloga napala dvojicu koja su sjedila. Prema pričama svjedoka, među napadačima su bila i dvojica braće poznata u tom dijelu grada po problematičnom ponašanju a zbog prijašnjih nedjela poznati su i policiji.

Došlo je do žestokog fizičkog sukoba u kojem su lošije prošli dvojica napadnutih muškaraca od kojih je u jedan u jednom trenutku završio iscipelaren na tlu.

U tom trenutku njegov suputnik otišao je do svoga automobila i iz njega izvadio motornu pilu, oruđe koje mu inače služi u obavljanju redovitoga posla. Povremeno uključujući motornu pilu krenuo je prema napadačima kako bi ih preplašio i obranio svoga prijatelja, a u tom trenutku „uhvatile“ su ga i nadzorne kamere obližnje autokuće.

Kriminalističko istraživanje ovog događaja se nastavlja s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti te drugih sudionika događaja, a ukoliko se kod jednoga od napadnutih muškaraca ozljede okvalificiraju kao teške, napadačima prijeti i kaznena prijava koja onda ovu „svađu“ s izuzetno ružnim epilogom pretvara u puno opasnije kazneno djelo koje vinovnike može stajati i ozbiljne zatvorske kazne.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari