Horor u Zagrebu! Htio opljačkati pekarnicu, pa uzeo nož i na ulici izbo dvoje slučajnih prolaznika

FOTO: Patrik Macek/PIXSELL/Ilustracija

Ničim izazvan, na ulici je prišao slučajnoj prolaznici, srušio ju na tlo i nožem je izbo s namjerom da ju usmrti

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništvo u pokušaju i dva kaznena djela ubojstvo u pokušaju.

Naime, sumnja se da se 10. veljače 2020. godine oko 19.25 sati osobnim automobilom marke Mazda zagrebačkih registarskih oznaka dovezao u Krešićevu ulici u Zagrebu, ušao u pekarnicu te zaprijetio zaposlenicama (23, 49 i 38 godina) od kojih je zatražio novac, a nakon čega je sam ušao iza prodajnog pulta, uzeo nož s police u namjeri da njime otvori ladicu registar blagajne, u čemu nije uspio te je s nožem pobjegao iz pekarnice.

Ničim izazvan, odmah potom, na ulici je prišao 36-godišnjoj slučajnoj prolaznici, srušio ju na tlo i nožem, s namjerom da ju usmrti, zadao ubode u tijelo. Međutim, bez obzira na namjeru, zbog vrste odjeće koju je imala na sebi te brze reakcije 55-godišnjeg građanina koji joj je priskočio u pomoć, nije pri tome ozlijeđena, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Građaninu je, pri tom pokušaju da joj pomogne, pokušavajući odmaknuti osumnjičenika od oštećene, napadač također nožem zadao ubode u tijelo, a dogodilo se isto kao i s građankom, odnosno odjeća je spriječila njegovo ozljeđivanje iako je namjera napadača bila očita.

Kada mu je u pomoć priskočio još jedan građanin, njih su dvojica tek tada uspjela savladati napadača i zadržati ga do dolaska policije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 32-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja