SUSTAVNO MALTRETIRANJE

HOROR! Za sinom bivše sutkinje raspisana tjeralica: Silovao i uhodio bivšu djevojku

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

29-godišnji sin sutkinje optužen je za višegodišnje seksualno zlostavljanje djevojke koja je s njim odlučila prekinuti vezu

Sin jedne od nekadašnjih hrvatskih sutkinja skriva se od policije. Za mladićem je raspisana tjeralica, a raspisao ju je Županijski sud u Zagrebu čije je optužno vijeće muškarcu odredilo istražni zatvor, doznaje Telegram.

Bivšu djevojku je maltretirao, uhodio, prijetio joj…

Naime, 29-godišnji sin sutkinje optužen je za višegodišnje seksualno zlostavljanje djevojke koja je s njim odlučila prekinuti vezu.

On se s tim, kako stoji u optužnici, nije mirio već ju je sustavno uhodio, maltretirao, ucjenjivao, prijetio ubojstvom i u više navrata prisilio na spolni odnos.

U svom je iskazu, kako piše Telegram, žrtva navela kako nije imala povjerenja ni u policiju ni u pravosudni sustav. Jedan od glavnih razloga za to bila je upravo činjenica da je majka mladića s kojim je željela prekinuti vezu bila moćna sutkinja.

Navodno je djevojci ta žena u više navrata obećavala da će svog sina maknuti od nje, reći mu da ju pusti na miru, no nije u tome uspjela.

Prekršio mjeru zabrane približavanja žrtvi

Kada ga je u prosincu prošle godine djevojka ipak prijavila, protiv mladića je pokrenut kazneni postupak. U međuvremenu se doznalo da je nekoliko mjeseci proveo i u istražnom zatvoru, a sredinom lipnja je pušten da se brani sa slobode.

Određena mu je, doduše, mjera zabrane približavanja žrtvi. Nju je prekršio pa je sada završio na tjeralici.

Krajem rujna ove godine djevojka je prijavila da joj se 29-godišnjak približio u tramvaju. Čak joj se i obratio, rekavši joj: “Šta se i dalje ljutiš na mene?”, te dodao: “Hoćemo na kavu ili kebab?” Ona je tada uplašena nazvala policiju i prijavila da se okrivljenik nalazi kraj nje u tramvaju broj 11.

Dok je još razgovarala s policajcem mladić joj se nastavio obraćati: “Mogu ja izaći, ako želiš”. No, umjesto da izađe sjeo je na stolicu u njezinoj blizini. Prema snimci iz tramvaja, to je trajalo ukupno minutu i 11 sekundi.

Cijelo vrijeme joj se obraćao dok je ona okretala glavu od njega i pričala na mobitel. U idućem trenutku, utvrđeno je, sjeda na stolicu na udaljenosti od oko dva metra od nje. I dalje, vidi se na snimci, gleda prema njoj i smije joj se.

Nakon što je izašla iz tramvaja, zabilježeno je, okrenuo se za njom.

Sud je tada utvrdio da se radilo o slučajnom susretu

Međutim, zbog tog kršenja mjere zabrane približavanja tužiteljstvo je još početkom listopada zatražilo da se okrivljeniku odredi istražni zatvor. No, sudac istrage taj je zahtjev odbio. Bio je, kaže, uvjeren da se radilo o slučajnom susretu.

“Taj događaj nije bio takvog intenziteta i karaktera da bi opravdao odrađivanje istražnog zatvora”, napisao je sudac istrage.

Tužiteljstvo je na tu odluku uložilo žalbu, no izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbilo ju je zaključivši, kao i sudac istrage, da 29-godišnjak može ostati na slobodi iako je prekršio mjeru zabrane približavanja žrtvi.

U međuvremenu je, kako piše Telegram, tužiteljstvo protiv mladića podiglo optužnicu, te je u njoj ponovno zatražilo da mu se odredi istražni zatvor.

Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu zahtjev je prihvatilo, a kako 29-godišnjak nije pronađen za njim je, potvrđeno nam je danas, raspisana tjeralica, prenosi net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari