KOD VRBOVSKOG

Hrvat i Nijemac na A6 u smjeru Rijeke prevozili osam ilegalnih migranata

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske su u suradnji s djelatnicima Ravnateljstva policije, proveli kriminalističko istraživanje nad hrvatskim i njemačkim državljaninom, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

U utorak, 19. lipnja u večernjim satima na autocesti A6, na čvoru Vrbovsko u smjeru Rijeke, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo splitskih registracijskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin, dok je na mjestu suvozača bio njemački državljanin, a u vozilu se nalazilo osam stranih državljana, ilegalnih migranata.

Zatečeni strani državljani zatražili su međunarodnu zaštitu te su upućeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari