PODIGNUTA OPTUŽNICA

Hrvat se 30 puta besplatno provozao autocestom. Evo kako je izbjegavao plaćanje cestarine!

Photo:Slavko Midzor/PIXSELL

U optužnici stoji da je okrivljeni 43-godišnjak na osam izlaznih naplatnih postaja izbjegavao plaćanje tako što je napuštao autocestu prolaskom kroz naplatne postaje neposredno iza vozila kojem je, nakon naplate cestarine, podignuta rampa.

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je pred Općinskim sudom u Čakovcu podiglo optužnicu protiv 43-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenog produljenog kaznenog djela prevare, priopćio je DORH.

Naime, muškarac se tereti da je od travnja 2021. do listopada 2022. godine u 30 navrata putovao hrvatskim autocestama A1, A3 i A4 a da nije platio cestarinu.
Prilikom ulaska na autocestu osobnim automobilom uzimao je naplatnu karticu kojom se naplaćuje cestarina, ali cestarinu ne bi platio.

U optužnici stoji da je okrivljeni 43-godišnjak na izlaznim naplatnim postajama Goričan, Čakovec, Varaždin, Sveta Helena, Novska, Brinje, Zadar istok i Dugopolje izbjegavao plaćanje tako što je napuštao autocestu prolaskom kroz naplatne postaje neposredno iza vozila kojem je, nakon naplate cestarine, podignuta rampa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari