NADMUDRIO PREVARANTE

Opatijac (77) se nije dao ‘preveslati’! Lažni inspektori željeli ga prevariti za desetke tisuća eura, evo što im je napravio

Ilustracija. Osoba na fotografiji nema veze s događajima opisanima u tekstu. Foto: Riportal

Lažni inspektori pokušali su na području Opatije prevariti 77-godišnjaka

Podnesenom kaznenom prijavom protiv dvoje hrvatskih državljana, starosti 40 i 44 godine, rezultiralo je kriminalističko istraživanje opatijske policije zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

“Spomenute osobe policija sumnjiči da su s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi, prije dva dana na području Opatije pokušali dovesti u zabludu 77-godišnjeg hrvatskog državljanina predstavljajući se kao inspektori Uskoka koji će mu pomoći promijeniti krivotvorene novčanice. Naime, nagovarali su ga da podigne nekoliko desetaka tisuća eura iz banke i njima ih preda za kontrolu koji će oni potom mu vratiti.

Kako je 77-godišnjak posumnjao u vjerodostojnost njihove „priče“, nazvao je policiju i tako pomogao u njihovom brzom uhićenju.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Dovršetkom kriminalističkog istraživanja, oboje osumnjičenika je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predano pritvorskom nadzorniku.

Podsjećamo građane kako policijski i pravosudni službenici ne mijenjaju novčanice niti za isto kontaktiraju građane. Stoga i ovim putem pozivamo na oprez, a ako netko posumnja u počinjenje ovakve vrste prijevare ili druge kažnjive radnje, dovoljno je da se jave policiji na broj telefona 192 ili u najbližu policijsku postaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari