IZGORJELO 60 MILIJUNA EURA

Video | Hrvatska policija spalila skoro tri tone droge: ‘Spasili smo preko 100 života’

‘Hrvatska policija ima i preventivne projekte koje provodimo i u odgojno-obrazovnim ustanovama. Ali, tu je zaista potrebna pomoć i svih drugih sudionika. Dakle, policija, osim što radi represivno, radi i preventivno’, kazao je glavni ravnatelj policije

U pogonima cementare u Našicama spaljeno je gotovo tri tone droge čija vrijednost na crnom tržištu iznosi oko 60 milijuna eura. Kakvu poruku time Hrvatska šalje onima koji se tim nedopuštenim poslom bave zna Nikola Milin, glavni ravnatelj policije, koji smatra kako policija radi brz i učinkovit posao, prenosi Danas.hr.

Ozbiljan udarac kartelu

“Šaljemo poruku da ćemo se beskompromisno nastaviti boriti protiv ove pošasti koja jasno ugrožava cijelo društvo. Dakle, skoro tri tone dovoljno govori o učinkovitosti hrvatske policije koja sa svim drugim partnerima i unutar Europske unije, ali i izvan Europske unije, učinkovito radi posljednjih godina i ovo su većinom zapljene iz 2021. godine tako da možemo očekivati vrlo brzo i nove zapljene. Samo od heroina koji smo danas palili, tu je spašeno po određenim metodologijama minimalno 100 života. Policija će i dalje nastaviti raditi kako bi bila i dalje učinkovita”, govori Milin.

Milin ističe da je ovo jedan od najozbiljnijih udaraca balkanskom kartelu: “Znači, prije svega je ova droga namijenjena ovom tržištu jugoistočne Europe. Kao što ste rekli, jer cijela Europska unija ima izniman problem što se tiče kriminaliteta droga i to je jedan od prioriteta Europola, tako da Hrvatska tu prednjači i mi vodimo određene operativne akcije kojima ste bili svjedoci, dakle, i posljednjih godina, ali i u posljednjem periodu.”

Milina napominje da hrvatska policija radi i na preventivnim aktivnostima, posebice u sklopu mjeseca borbe protiv ovisnosti o drogama.

“Hrvatska policija ima i preventivne projekte koje provodimo i u odgojno-obrazovnim ustanovama. Ali, tu je zaista potrebna pomoć i svih drugih sudionika. Dakle, policija, osim što radi, represivno radi i preventivno”, zaključuje, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari