I NA MORU MORA BITI REDA Pomorska policija kaznila 29-tero stranaca zbog nedozvoljenog glisiranja

U akvatoriju otoka Krka, Raba, Cresa, Lošinja te u moru ispred Preluka od 11. do 14. kolovoza posade policijskih plovila Postaje pomorske policije Rijeka zatekle su 31 stranog državljanina u prekršaju na moru.

Najveći broj stranih državljana/državljanki, njih 29 zatečeno je u nedozvoljenom glisiranju na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale. Riječ je o 17 talijanskih državljana, šest njemačkih, tri austrijska, dva slovenska te o državljaninu Rusije, kojima su zbog počinjenog prekršaja iz domene Pomorskog zakonika izrečene novčane kazne.

U prekršajima iz istog Zakonika zatečeni su i: državljanin Italije koji nije posjedovao potrebno odobrenje za upravljanje plovilom te državljanin Češke koji se unatoč istaknutom znaku usidrio na mjestu gdje je to zabranjeno.

Zabilježen je i prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, a radi se državljaninu Njemačke koji nije imao valjanu policu osiguranja plovila.

Svima su zbog počinjenih prekršaja izrečene novčane kazne.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari