I OVO JE RIJEKA?! Hrabrom muškarcu dok je spašavao utopljenicu iz Rječine netko sa zidića ukrao vrećicu

Foto: index.hr

Junak dana je 44-godišnji R.Z. iz Rijeke koji se vidjevši što se događa bez razmišljanja spustio do korita Rječine kako bi pomogao ženi koja se zatekla u nabujaloj vodi

Kako smo jučer odmah po izbijanju krize izvijestili OVDJE, jučer poslijepodne u samom središtu Rijeke sredovječna žena je pod još nerazjašnjenim okolnostima završila u nabujaloj Rječini. No prisebnošću i hrabrošću građana i interventnih službi ipak je nakon kratkog vremena spašena i trenutno se oporavlja u sušačkoj bolnici.

No najveći junak dana, piše danas Novi list, je hrabri 44-godišnjak koji je vidjevši što se događa bez razmišljanja odlučio pomoći nesretnici. Vidjevši ju kako se u vodi posljednjim snagama drži za klizavi uski podest spustio se po cijevima do nje, prihvatio ju, izvukao te preuzeo ulogu psihologa do dolaska pripadnika hitnih službi. Žena je, prema pričanju očevidaca, bila vidno uzrujana i pomalo dezorijentirana, pa joj je takva intervencija prisebnog R.Z. vjerojatno spasila život.

Hrabri spašavatelj pohvalio je, prenosi Novi list, i konobare obližnjeg restorana „Nebuloza“ koji su mu dobacili jaknu da ogrne promrzlu ženu, no za pohvaliti nikako nije ono što se potom dogodilo samom spašavatelju – a to je da mu je netko potpuno bešćutan (najblaže rečeno) ukrao vrećicu i kišobran ostavljene na zidiću!

Materijalna vrijednost ukradenih stvari ne prelazi nekih 200 kuna (hrana za životinje), no na stranu i novac, sve normalne ljude ovdje mora zaboliti bešćutni čin uzimanja stvari za koje je netko sigurno znao da pripadaju ili unesrećenoj ili njezinome spašavatelju. Pa taman i da pripadaju nekom trećem, četvrtom…. krađa ja krađa. Ali u ovakvim okolnostima, kada je lopov sigurno mogao pretpostaviti čije su to stvari – a svejedno ih je uzeo, takav čin ostavlja izuzetno gorak okus u ustima svih nas.

Ali, valjda je i ovo Rijeka, moramo nažalost priznati…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja