DOLIJAO SERIJSKI DUGOPRSTIĆ: Džeparoš iz riječkih autobusa krađom si „uprihodio“ čak 24 tisuće kuna!

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka, uz suradnju III. policijske postaje Rijeka, proveli su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje 12 kaznenih djela krađe.

Policija ga sumnjiči da je tijekom siječnja, veljače i ožujka ove godine u autobusima gradskog prijevoznika koji su prometovali na području Rijeke oštetio 11 hrvatskih državljanki otuđivši im novčanike s dokumentima, novcem, osobnim ispravama i bankovnim karticama.

Ukradene bankovne kartice iskoristio je u tri navrata, počinivši kaznena djela računalne prijevare, dok su tri ista kaznena djela ostala u pokušaju. Isto tako u veljači je na području Pule oštetio hrvatskog državljanina kada mu je u autobusu gradskog prijevoza otuđio novčanik s novcem.

Dio otuđenih predmeta je pronađen i bit će vraćen vlasnicima, a ukupna počinjena materijalna šteta procjenjuje se na više od 24 000 kuna. Po završetku kriminalističkog istraživanja 48-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari