RECIDIVIST BEZ VOZAČKE DOZVOLE

ILI 2650 EUR ILI ZATVOR! Policija ga zaustavila na Diračju zbog mobitela, a onda mu otkrila druge ‘grijehe’

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Protiv recidivista je podnesen optužni prijedlog za određivanje novčane kazne od 2650 eura ili izvršavanje kazne zatvora od 60 dana

U petak, 13. rujna na području Diračja u Rijeci, prometna je policija oko 17.30 sati zaustavila vozača osobnog vozila, riječkih registracijskih oznaka, koji je tijekom vožnje nepropisno koristio mobitel.

Riječ je o 29-godišnjem hrvatskom državljaninu za koga je utvrđeno kako upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, a taj prekršaj je dosada već više puta počinio. Odmah je izdvojen iz prometa te priveden na postupanje u policijsku postaju dok mu je spomenuto vozilo privremeno oduzeto.

Završetkom postupanja protiv 29-godišnjaka je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnesen optužni prijedlog kojim su nadležnom Sudu policijski službenici predložili za počinitelja određivanje novčane kazne od 2650 eura ili izvršavanje kazne zatvora od 60 dana.
Također je predloženo izricanje posebne mjere trajnog oduzimanja spomenutog vozila.

U prekršajnom postupku 29-godišnji recidivist će biti doveden prekršajnom sudcu koji će naknadno donijeti pravomoćnu odluku.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari