VIKEND U PROMETU

IMA I TOGA Oboje su bili pijani! U Povilama kod Novog sudar autobusa i auta, i vozač i vozačica alkoholizirani

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Prometna policija je i proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama te zabilježila sveukupno 309 prometnih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,83 g/kg izmjerena je 9. srpnja oko 19 sati 58-godišnjem vozaču autobusa krapinskih registracijskih oznaka.

Spomenuti vozač je na području mjesta Povile u blizini Novog Vinodolskog izazvao prometnu nesreću, na način da je ušao u raskrižje, a da prethodno nije stao na znak obaveznog zaustavljanja. Time je oduzeo prednost osobnom vozilu riječkih registracijskih oznaka koje je udarilo u autobus, a kojim je pod utjecajem alkohola od 1,01 g/kg upravljala 42-godišnja vozačica.

Protiv vozača autobusa podnijet je optužni prijedlog

U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a vozač autobusa je napustio mjesto događaja bez da je oštećenoj ostavio svoje podatke i obavijestio policiju. Unatoč tome policija ga je ubrzo pronašla, isključila iz prometa i privela na kriminalističko istraživanje.

Protiv 58-godišnjeg vozača autobusa podnijet je optužni prijedlog kojim se predlaže izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 2.100 eura i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „D“ kategorije na rok od 12 mjeseci. Policija je spomenutog vozača jutros dovela na općinski sud nadležan za vođenje prekršajnog postupka, a koji će naknadno donijeti presudu.

Najveća brzina

Najviše je prekršaja prekoračenja brzine – 63, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa – 58, devet je prekršaja korištenja mobitela u vožnji i osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Zabilježeno je i osam prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod zabranom te još 162 različita prometna prekršaja.

Najveća brzina od 217 km/h zabilježena je 7. srpnja oko 9.45 sati na auto cesti A6, u blizini vijadukta Osojnik gdje se vozač osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka kretao u smjeru Zagreba navedenom brzinom, iako je na toj dionici ograničenje brzine 110 km/h.

U daljnjem postupku bit će utvrđen vozač koji je upravljao vozilom, a za ovaj prekršaj može mu biti izrečena novčana kazna u rasponu od 660 do 1990 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od najmanje mjesec dana.

U ovom razdoblju dogodilo se 46 prometnih nesreća

Osim navedenih vozača, i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 46 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, šest je osoba teško, a 13 je osoba lakše ozlijeđeno.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari