KAKO ŠIBENČANI VIDE OBITELJ ŠKUGOR

‘Imaju veliku kuću a u Šibeniku još barem 5 stanova. A da mi sin kaže da će mi uplaćivati basnoslovne svote…’

Foto: Slavko Midzor/Jurica Galoić/PIXSELL

Osim kuće u Dubravi, velike ‘kao škola’, Škugori u Šibeniku već godinama imaju barem još pet stanova, tvrde susjedi naoko ‘bezopasne’ obitelji

I dok šteta za INA-u iznosi 1,046 milijardi kuna, protuzakonita zarada Damira Škugora i njegova oca Dane Škugora iznosi 482 milijuna kuna. Tako barem stoji u priopćenju policije, USKOK-a i Porezne uprave. Za obitelj Škugor, koju čine i majka Rada te kći Danijela, život i prosperitet vrtjeli su se oko pijace i trgovine, prenosi Šibenski list.

“Prije rata Škugori su držali tovernu, točionicu, opet nadomak Pijace, a navodno im je omiljena uzrečica bila: ‘Dok je masta, cukra i vode!’, bit će i vina”, riječi su kojima brojni sumještani ovih dana opisuju obitelj Škugor.

‘Oni su cijeli život bili vrijedni ljudi’

“Zapravo, oni su cijeli život bili vrlo vrijedni ljudi i nisam jedini koji će reći da je Rada Škugor sve to ustrojila i držala konce u rukama. Imali su također jednu ili dvije krave, dobar maslinik, vinograd… Ustajali su iz postelje u noći da bi stigli obaviti sve poslove prije odlaska na stalna radna mjesta”, govore Šibenčani.

Jedan je Šibenčanin istaknuo kako je Danina supruga Rada tijekom tranzicije bila zaposlena u propaloj “Šibenki”, a zatim je vodila vlastite trgovine. Ističe i kako je njegov školski kolega, Dane, nakon završetka fakulteta ostao u Zagrebu.

“Vrijedni ljudi, dakle, sve su podredili namicanju: osim kuće u Dubravi, velike “kao škola”, Škugori u Šibeniku već godinama imaju barem još pet stanova. Pitam se, nastavlja školski kolega, kako bih ja reagirao da mi sin prišapne da će na moj račun uplaćivati basnoslovne svote… Sigurno ne bih pomislio da mi je bog ispunio molitve, nego da stvar smrdi do neba”, rekao je anonimni sugovornik za Šibenski list.

‘Krajnje je amaterski uplaćivati toliki novac na račun umirovljenika’

I ostali su sugovornici istaknuli kako je cijela situacija odrađena krajnje amaterski.

“Krajnje je amaterski uplaćivati toliki novac na račun jednoga umirovljenika i očekivati da to može proći tek tako, kada je već glatko prošlo mimo nadzornih tijela same INE. Bit će najprije da je riječ o bahatoj uvjerenosti da im nitko ništa ne može, najvjerojatnije utemeljenoj u nečijoj moćnoj zaštiti”, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari