'NISMO ZNALI KOLIKO ĆE NAM TRAJATI BATERIJE'

Djevojčica na respiratoru zapela u kaosu na A1 zbog incidenta s navijačima: ‘To nisu navijači, to su teroristi’

foto: MUP- RH/ Twitter

Maskirani, palice… Policija je trebala jače reagirati, ovo je strašno! Dječica su hodala mokra uz ogradu autoceste, takva neugodna situacija”, rekao je Josip Petrić

Nitko nema to pravo, zaustaviti promet. Imam dijete na respiratoru. Stojimo sat vremena na autoputu, a ne znamo što se događa, ispričao je Josip Petrić, otac djevojčice Jane (11) koja boluje od spinalne mišićne atrofije za Dnevnik.hr.

Podsjetimo, oko 15 sati zaustavljen je promet na A1 zbog incidenta s navijačima. Došla je policija, sukob su spriječili, no u jednom se trenutku stvorila kolona od čak devet kilometara. U toj koloni je bila i Jana.

“To nisu navijači, to su teroristi! Maskirani, palice… Policija je trebala jače reagirati, ovo je strašno! Dječica su hodala mokra uz ogradu autoceste, takva neugodna situacija”, rekao je Petrić koji ističe da je situacija za njegovu obitelj bila vrlo teška. Obitelj je putovala s godišnjeg odmora u Omišu prema kući u Bratini kod Zagreba.

‘Nismo znali koliko će nam trajati baterije na aparatima’

“Nismo znali koliko će nam trajati baterije na aparatima. Nemaš izbora i sunce prži”, opisao je.

Kada je došla policija, obitelj ih je pitala što se događa i tražila da ih preprate na vrh kolone. Kako kaže otac, jedan je policajac bio bezobrazan, no drugi im je izašao u susret. Policajac na motoru je upalio rotaciju i otpratio ih na početak kolone.

“U tom trenutku se osjećate potpuno nemoćno. Hvala Bogu što je naišao policajac na motoru, nismo ga stigli pitati za ime. Voljeli bi ga kontaktirati da mu zahvalimo”, kaže Janin otac.
Nažalost, tu nisu njihovi problemi na autocesti stali. Kako kaže Petrić, dok su se vozili na početak kolone, drugi su ih putnici pokušali zaustaviti otvaranjem vrata svojih vozila, a neki čak i iskakali pred kombi uz povike: ‘Gdje ćete vi?!’

“Ubuduće moram pratiti kad je neka utakmica da ne idem ni slučajno na cestu”, rekao je, a prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari