MUČNI DETALJI

Video | Ivan je među prvima stigao na mjesto pogibije djevojčice: ‘Kamion ju je podvukao pod sebe…’

U prvom tjednu škole dogodila se tragedija na istoku Zagreba. Policija o cijelom događaju izvještava oprezno, a svjedoci pogibije učenice otkrili su detalje mučnog poslijepodneva na Žitnjaku

Tragovi tragedije i dalje se vide u zagrebačkom Žitnjaku. Nešto prije 13 sati u petak, kamion je usmrtio djevojčicu. Svjedoci kažu da je išla u treći razred.

Ivan Kranjčec je među prvima stigao na mjesto nesreće. Poginula je unuka njegova prijatelja, javlja RTL Danas.hr.

“Ovdje je ambulanta i ima puno kamera. Ona je pretrčala preko ceste i naišao je kamion, podvukao je pod sebe i na smrt je pregazio”, posvjedočio je Ivan.

Sve se, kažu očevici, dogodilo kada se vraćala iz škole, izišla iz autobusa i krenula prelaziti cestu.

Susjede je ovo uznemirilo

“Ne daj bože nikome”, kaže jedna od njih. “Užas, jadnog djeteta nema i ne znam kako će roditelji to pretrpjeti”, govori druga susjeda.

Vozač je zaposlenik tvrtke za prikupljanje otpada. Je li ga odvela policija, vlasnik tvrtke ne zna.

Mario Jertec vlasnik je tvrtke za prikupljanje otpada i kaže: “Više policija zna nego ja. Tragedija se dogodila. Nisam pričao s vozačem. Sigurno je potresen, ali nismo uspjeli komunicirati s njim.”

U Mjesnom odboru već neko vrijeme žale se na gust promet u ovoj ulici.

Sanja Šutek iz odbora govori: “Prevelik je broj kamiona, auta, to se divlja po noći. Bez obzira na uspornike. Ja sam na zadnjoj sjednici predložila da budu i kamere.”

Ministar unutarnjih poslova šalje apel

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je tragediju: “Dobio sam informaciju da je djevojčica od sedam, osam godina pretrčavala cestu. Tragedija koja se sigurno mogla i treba se izbjeći, ali za to trebaju djelovati i institucije i roditelji.”

Ulica je zbog očevida bila blokirana 2 sata. Svi detalji tragedije bit će poznati kada posao završi Općinsko državno odvjetništvo koje istražuje što se dogodilo, javlja RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari