PHISHING KAMPANJA

Iz policije upozoravaju: Ako dobijete ovakvu poruku ne odgovarajte na nju i odmah je izbrišite!

Foto: MUP

Lažne poruke stigle su na veći broj e-mail adresa, upozoravaju iz Ravnateljstva policije i apeliraju na građane da ih obrišu i na njih ne odgovaraju

Ravnateljstvo policije poslalo je novo upozorenje građanima. Kako navode na veći broj adresa elektroničke pošte različitih primatelja u Hrvatskoj dostavljena je lažna poruka u kojoj se nepoznate osobe predstavljaju kao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac i načelnik Sektora općeg kriminaliteta i međunarodne policijske suradnje Dalibor Jurić.

Policija je u priopćenju objavila da nepoznate osobe u svojim lažnim porukama navode kako je primatelj poruke osumnjičen za više različitih kaznenih djela i traže od primatelja da odgovori na poruku, a sve s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

“Obavještavamo građane kako se radi o tzv. “phishing” kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati”, ističe Ravnateljstvo policije.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete kako se zaštiti možete pronaći na internetskim stranicama policije i na YouTube kanalu MUP-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari