VISOKA NOVČANA KAZNA

Vojnik na društvenim mrežama homoseksualce nazvao nakazama, sudac ga kaznio s 30 tisuća kuna

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Alen (31), djelatna vojna osoba Oružanih snaga RH sa zagrebačkog područja, proglašen je krivim i osuđen jer je na Facebooku vrijeđao pripadnike LGBT zajednice nazvavši ih “nakazama”.

Prema presudi, on je u srpnju na svojem Facebook profilu podijelio sadržaj govora Boška Obradovića iz srbijanskog parlamenta o LGTB lobijima te ga je komentirao riječima: “Bar netko normalan, a ne kod nas svi pedero ljupci podržavaju te nakaze puj puj”, piše Danica.hr.

Alen je pritom rekao kako ne misli na nikoga specifično, ‘samo na činjenicu da se te ljude štiti zakonima i zaštićeni su kao polarni medvjedi’ te da se riječ “nakaze” odnosi na homoseksualce.

“Dakle, s ciljem stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg ili uvredljivog okruženja na temelju razlike u , rodnom identitetu i spolnoj orijentaciji povrijedio je dostojanstvo građana, čime je počinio prekršaj iz Zakona o suzbijanju diskriminacije”, stoji u presudi.

Sudac ga je osudio na plaćanje čak 30.000 kuna kazne, a mora podmiriti i 1500 kuna troškova prekršajnog postupka.

Optužni prijedlog protiv njega je podigla Vojna policija Glavnog stožera oruažnih snaga RH. Presuda je nepravomoćna i Alen se na nju može žaliti, piše Danica.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari