I DALJE ĆE NADZIRATI MLADE

IZA 23 SATA: Policija u Rijeci nadzirala mlade – piju i drogiraju se na javnim mjestima!

Foto: Riportal

Policija poziva roditelje maloljetnika i odgojno-obrazovne djelatnike da se s povjerenjem obrate policiji ukoliko imaju saznanja o činjenju prekršaja prema mladima

U nastavku aktivnosti nadzora javnog reda i mira na području grada Rijeke, s posebnim osvrtom na sigurnost mladih, i proteklog su vikenda provedene pojačane mjere nadzora.

Tako je u noćnom izlasku nakon 23 sata bez pratnje roditelja, staratelja ili druge punoljetne osobe zatečeno pet osoba mlađih od 16 godina te 15 starijih maloljetnika od 16 do 18 godina. Sukladno odredbama Obiteljskog zakona policija je o tome izvijestila roditelje i nadležni Centar za socijalnu skrb.

Što se tiče prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, članak. 20, evidentirano je 15 osoba u dobi između 18 i 21 godine života, odnosno mlađi punoljetnici, koje su zatečene u konzumaciji alkoholnog pića na javnom mjestu.

Uz to je zatečen jedan stariji maloljetnik u uživanju opojnih droga na javnom mjestu zbog čega je prekršajno sankcioniran Zakonom o suzbijanju zlouporabe droge, dok su dvije osobe koje su mu dale drogu na uživanje kazneno prijavljene.

Također su u skladu sa Zakonom o suzbijanju zlouporabe droge evidentirani i prijavljeni jedan maloljetnik te mlađi punoljetnik zatečeni u posjedovanju nedozvoljenih opojnih sredstava amfetamina u ukupnoj količini od 3,5 grama. O istome su upoznate obitelji prekršitelja i Centar za socijalnu skrb.

Petero mlađih punoljetnika je zatečeno i bez osobne iskaznice te stoga prekršajno sankcionirano u skladu sa Zakonom o osobnoj iskaznici.

Policijski službenici su u trgovinama i ugostiteljskim objektima proveli i nadzor prodaje alkoholnih pića maloljetnim osobama. Provedbom nadzora u ugostiteljskim objektima utvrđeno je da su dva u Rijeci, a jedan na području Kastva te Kostrene prekoračili radno vrijeme prema Odluci Stožera civilne zaštite RH. O počinjenom prekršaju obaviještene su nadležne inspekcijske službe poradi daljnjeg procesuiranja.

“Policija će i dalje provoditi ovakve ciljane aktivnosti, a sve roditelje maloljetnika i odgojno-obrazovne djelatnike molimo da se s povjerenjem obrate policiji ukoliko imaju saznanja o činjenju prekršaja prema mladima (usluživanje i prodaja alkoholnih pića, duhanskih proizvoda maloljetnicima, kao i drugih nedozvoljenih radnji koje im štete). Pozivamo i ostale građane da prijave i ako prekršaje čine maloljetne osobe (ispisivanje grafita na javnim površinama, konzumacija alkohola i droga na javnim mjestima i drugo). Dovoljno je pozvati broj 192 ili poslati poruku elektroničkom poštom na adresu primorsko-goranska@policija.hr. Anonimno se može dojaviti i putem aplikacije „E-policija“ .”, poručuju iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari