U SPLITU

Izašao iz zatvora pa krenuo u pljačkaški pohod: Orobio turističku agenciju, ozlijedio i turiste

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Potraga završila je istog dana navečer kada su ga specijalci pronašli i priveli na kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da je 28-godišnjak prethodnog dana izašao iz zatvora, piše Net.hr.

Splitska policija je izvijestila kako je u subotu zaprimila dojavu o oružanoj pljački u turističkoj agenciji u Splitu. Nepoznati muškarac je, prijeteći nožem, zatražio novac, na što mu je djelatnica predala novčanik. U pokušaju da ga zaustave, dvojica su se turista sukobila s počiniteljem, no on je uspio pobjeći oborivši ih na pod.

Policija je ubrzo identificirala muškarca, poznatog po prijašnjim kaznenim djelima. Potraga je završila istog dana navečer kada su ga specijalci pronašli i priveli na kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da je 28-godišnjak prethodnog dana izašao iz zatvora.

Istragom je potvrđeno da je osumnjičenik počinio dva kaznena djela istoga dana. Najprije je u 13.15 provalio u prenoćište, no nije uspio ništa otuđiti. U 13.30, prijeteći nožem, opljačkao je turističku agenciju, uzimajući 130 eura.

Daljnjim istraživanjem utvrđeno je da je između 14. i 17. lipnja počinio krađu i oštetio imovinu u jednom stanu, pričinivši štetu od 1229 eura.

Osumnjičeni je prijavljen za kaznena djela razbojništva, krađe, oštećenja tuđe stvari i teške krađe u pokušaju. Predan je pritvorskom nadzorniku u nedjelju poslijepodne, izvijestila je policija, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari