RAZOTKRILA IH ISTRAGA

JASENOVAC Rušili stabla, usmrtili kolegu pa pokušali prikriti svoj zločin

Foto: Ilustracija/Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Dvojica djelatnika šumarije s područja Jasenovca pokušala su krivnju za smrt kolege sjekača prebaciti na pokojnika, iako je jedan od njih 1. listopada nepažljivo rušio stablo koje je usmrtilo 23-godišnjaka. No, istraga ih je razotkrila.

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku kazneno je prijavilo dvojicu šumara zbog sumnje da su pokušali prikriti krivnju za smrt svog kolege 1. listopada ove godine u šumi u mjestu Mlaka kod Jasenovca. Naime, 32-godišnji šumar poginuo je kada je na njega palo stablo. Dvojica njegovih kolega, 37-godišnjak i 32-godišnjak, rekli su policiji da stradao dok je sam rezao stablo. No, ispostavilo se da su lagali.

Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni 37-godišnjak motornom pilom rušio stablo drveta hrasta, a da se prethodno nije uvjerio gdje se nalazi njegov 32-godišnji kolega. Stablo hrasta je udarilo šumara u predjelu glave i prsnog koša te ga na mjestu usmrtilo.

Sumnja se da je tada drugoosumnjičeni 33-godišnjak, u dogovoru s 37-godišnjakom i kako bi mu pomogao u otklanjanju kaznenopravne odgovornosti, policajcima neistinito naveo da je stradali šumar sam sjekao stablo koje je palo na njega.

Dvojac je prijavljen zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavka 4. u vezi stavka 3. i članka 215. stavka 3. Kaznenog zakona, odnosno osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela iz članka 303. stavka 1. Kaznenog zakona.

Po primitku kaznene prijave, osumnjičenici su ispitani u ovom državnom odvjetništvu nakon čega su pušteni na slobodu.

 

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari