UGROZIO ZDRAVLJE LJUDI

Mladić na polje istovario vrlo opasan otpad, prijeti mu od šest mjeseci do pet godina zatvora!

Foto: PIXSELL

Nakon provedene istrage varaždinski su tužitelji na Općinskom sudu protiv mladića podignuli optužnicu zbog ugrožavanja okoliša otpadom

Mladić (22) iz okolice Ludbrega automobilom se dovezao do zemljišta koje inače nije odlagalište otpada i na njega istovario oko dva kubna metra valovitih krovnih azbestno-cementnih ploča.

Njegov čin u kojem je odložio opasni otpad otkriven je u svibnju ove godine, kada su se cijelim slučajem počeli baviti ludbreški policajci koji su kazneno prijavili mladića koji je to učinio, piše Podravski.

Ovih dana, nakon provedene istrage varaždinski su tužitelji na Općinskom sudu protiv mladića podignuli optužnicu zbog ugrožavanja okoliša otpadom te je optužen za kazneno djelo te ukoliko na sudu bude proglašen krivim, prijeti mu od šest mjeseci pa do pet godina zatvora.

Naime, azbestno-cementne ploče su otpad koji sadrži azbest i predstavlja opasni građevinski otpad čije je odlaganje u okoliš zabranjeno jer može u većoj mjeri ugroziti kvalitetu tla, život i zdravlje ljudi.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari