27-GODIŠNJAK

Jedan od najtraženijih bjegunaca u EU-u uhićen na GP Rupa

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Osumnjičenik je uhićen i prepraćen u nadležni zatvor

Jučer su policijski službenici na graničnom prijelazu Pasjak, prilikom granične kontrole ulaza putnika u Republiku Hrvatsku, zatekli 27-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je pješice stigao na navedeni granični prijelaz, a za kojim je Policijska uprava primorsko – goranska raspisala potragu s mjerom uhititi.

Potragu za spomenutim raspisao je Županijski sud u Rijeci zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Osim toga, radi njegova uhićenja raspisane su međunarodne potrage u Schengenskom informacijskom sustavu i INTERPOL-ovoj bazi podataka.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičenik je uhićen i prepraćen u nadležni zatvor.

Riječ je o Kristijanu Čačiću, jednom od najtraženijih bjegunaca u Europskoj uniji, otkriva Index.hr.

EU traži bjegunce zbog ubojstva, šverca ljudi, terorizma…

Ove godine objavljeno je 49 profila bjegunaca povezanih s organiziranim kriminalnim skupinama. Svi bjegunci iz ovogodišnje kampanje traženi su zbog počinjenja teških kaznenih djela u Europi, kao što su ubojstvo, trgovanje ljudima, oružane pljačke i terorizam, među ostalim.

Ovogodišnja kampanja osobito je usmjerena na vođe i ključne članove organiziranih kriminalnih skupina. Neki od profila istaknutih na ovogodišnjem popisu uključuju šefove mafije koji su traženi zbog ubojstva i masakra nad nedužnim ljudima, trgovce drogom, trgovce ljudima, nasilne kriminalce koji ubijaju ili čine druga nasilna kaznena djela u ime kriminalnih skupina te osobe koje se bave pranjem i pronevjerom novca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari