POLICIJA UPOZORAVA

Još jedan Riječanin (42) prevaren na internetu, ostao bez (iznadprosječne?) hrvatske plaće

Ilustracija - fotografija ne prikazuje osobe iz članka. Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Policija savjetuje građanima da kod svakog oblika poslovanja na interneta prethodno provjere osobe s kojom komuniciraju i nikada ne ustupaju svoje osobne podatke ili s bankovne kartice

Jučer su policijski službenici I. policijske postaje Rijeka zaprimili kaznenu prijavu 42-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je oštećen kaznenim djelom prijevare putem interneta.

“Oštećeni je na jednom od internetskih oglasnika objavio oglas o prodaji predmeta na koji mu se putem poruke javila nepoznata osoba. Nakon dogovora o prodaji internetskom poveznicom, ta osoba ga je zatražila osobne podatke kao i podatke o bankovnoj kartic – zbog navodne uplate. Vjerujući nepoznatoj osobi bez da ju je kontaktirao i provjerio njezine osobne podatke, oštećeni joj je dostavio podatke bankovne kartice uz svoje osobne pa je tako ta nepoznata osoba obavila neovlaštenu transakciju s njegovog računa u iznosu od sedam tisuća kuna.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

I ovaj opisani događaj povod je da još jednom upozorimo i savjetujemo građane da budu oprezni prilikom kupoprodaje na internetu, posebno da zaštite svoje osobne podatke i podatke bankovnih kartica.

“Građanima savjetujemo da kod svakog oblika poslovanja putem interneta prethodno provjere osobe s kojom sklapaju bilo kakav poslovni odnos, a potencijalnom kupcu nikada ne dostavljaju svoje osobne podatke ili s bankovne kartice, poput PIN-a ili CVV broja, nego isključivo IBAN, odnosno, broj bankovnog računa”, stoji u izviješću policije.

Detaljne savjete o prevenciji prijevara na internetu mogu se vidjeti na mrežnim stranicama MUP-a i na Youtube kanalu, na ovom linku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari