JOJ, JOJ

Vozio kroz Čavle s krivotvorenim tablicama, uz to – bio je pijan ‘ko letva’!

Ilustracija

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje istog kaznenog djela

Njega su policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka prošlog tjedna zaustavili u Čavlima dok je upravljao  osobnim vozilom marke Citroen riječkih registarskih oznaka na kojem nije bilo stražnje registarske pločice.

“Tijekom postupanja utvrđeno je da se na prednjem dijelu vozila nalaze registarske pločice koje ne pripadaju navedenom vozilu te je riječ o krivotvorenim registarskim pločicama.

Uz to, vozaču je napravljen alkotest te su mu policijski službenici očitali koncentraciju od 2,39 g/kg. Povrh toga, provjerom je utvrđeno kako je isteklo važenje prometne dozvole tog vozila a vozač nije imao ni policu obveznog osiguranja, nije sklopio ugovor s osiguravajućom kućom.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Još jedan slučaj

Policijski službenici Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar proveli su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana u dobi od 24 i 35 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprava.

“Policijski službenici su prošlog tjedna na autocesti A6 kod naplatne postaje Delnice zaustavili osobno vozilo marke BMW kojim je upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin, a kao suvozačica u vozilu nalazila se 24-godišnjakinja hrvatska državljanka koja nije posjedovala osobnu iskaznicu. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da registarske pločice koje se nalaze na vozilu ne pripadaju navedenom vozilu.”, izvijestili su iz policije.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, svi osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Osim toga, osumnjičeni 55-godišnjak je prekršajno sankcioniran temeljem Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, dok je 24-godišnjakinja prekršajno sankcionirana temeljem Zakona o osobnoj iskaznici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari