KAKO JE UOPĆE VOZIO?!

Kakav ‘krš’ usred dana! Riječanin ‘mrtav pijan’ na Pećinama vozio Daewoo pa udario u BMW

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

Zadržan je u prostorijama policije pa odveden na sud. Predložena mu je visoka novčana kazna

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 59 prometnih nesreća, od kojih su dvije bile teže, a 57 je bilo lakših.

U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala, tri su teže, a sedam je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 448.100 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su četiri pješaka, sedam stranih državljana i šest alkoholiziranih vozača.

Alkotestirano je 227 vozača, od kojih je kod njih 26 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a dva vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti. Najviše alkoholiziranih vozača, njih 16 je bilo u dobi iznad 35. godine života, dok ih je po šest bilo u dobi između 18. i 25. godine i u dobi između 25. i 35. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 3,29 g/kg izmjerena je 42-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Daewoo, riječkih registracijskih oznaka.

Spomenuti vozač je 17. veljače oko 16 sati u Radničkoj ulici u Rijeci izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, udarivši u bočni dio osobnog vozila marke BMW, riječkih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 48-godišnja vozačica.

Zbog opasnosti od daljnjeg činjenja prekršaja i ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama zadržan u službenim prostorijama policije.

Sutradan, 18. veljače 42-godišnji vozač je uz optužni prijedlog kojim je predloženo je izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 21.800 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na tri mjeseci, doveden na nadležni općinski sud radi daljnjeg vođenja prekršajnog postupka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari